• ΑΓΟΡΕΣ

    Bloomberg: ΔΑΑ και Theon θα «τεστάρουν» αν αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές IPO

    • NewsRoom
    Γιάννης Παράσχης - Κριστιάν Χατζημηνάς

    Γιάννης Παράσχης, ΔΑΑ- Κριστιάν Χατζημηνάς, Theon


    «Μία σειρά εισαγωγών στο χρηματιστήριο θα δώσει ώθηση στις αδρανείς ευρωαγορές», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, σχετικά με την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και δύο ακόμα που αναμένονται.

    «Μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας, η αμυντική εταιρεία Theon International PLC και η αεροπορική εταιρεία του Καζακστάν Air Astana με το ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο θα καταγράψουν μία καλή εικόνα της όρεξης των επενδυτών, σε μία περίοδο όπου οι ευρωπαϊκές μετοχές αυξάνουν τα κέρδη τους σε επίπεδα-ρεκόρ», αναφέρει το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι το 2023 η εισαγωγή εταιρειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν περιορισμένη.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περίοδος είναι πολύ καλή για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν δώσει ώθηση στις μετοχές των ευρωπαϊκών αμυντικών μετοχών, ενώ ο κλάδος των ταξιδιών και της αναψυχής ανακάμπτει μετά τη πανδημία.

    Όμως το Bloomberg αναφέρει ότι δεν είναι όλα ρόδινα για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο χρηματιστήριο.

    To αεροδρόμιο της  Αθήνας κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό που αντιστοιχούσε στο  υψηλότερο σημείο του εκτιμώμενου εύρους (785 εκατ. ευρώ).

    «Η αγορά είναι όλο και πιο αποσπασματική», δήλωσε η Evgenia Molotova, ανώτερη διευθύντρια επενδύσεων στην Pictet Asset Management.

    Η ίδια σημείωσε ότι ενώ «η είσοδος του αεροδρομίου της Αθήνας συσχετίζεται με την αναζωογόνηση του τουρισμού σε ευρώ», η Renault έκανε πίσω για τη δημόσια εγγραφή της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων Ampere «λόγω του πιο αρνητικού κλίματος γύρω από τη ζήτηση EV».

    «Το αεροδρόμιο της Αθήνας θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες, ενώ η Theon θα είναι η πρώτη νέα εισαγωγή στο Άμστερνταμ εδώ και πάνω από ένα χρόνο», αναφέρει το Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Στο ταμπλό αύριο οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

    Ολη η αλήθεια για την υπερκάλυψη της προσφοράς του Ελ. Βενιζέλος και ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ

    Χατζηδάκης για το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι αποκρατικοποιήσεις του τελευταίου 7μήνου στηρίζουν την επενδυτική δυναμική



    ΣΧΟΛΙΑ