• Business

    Κρίστιαν Χατζημηνάς: Στα 10 ευρώ αναμένεται η τιμή εισαγωγής της THEON στο Euronext

    • NewsRoom
    Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς

    Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς


    Στα 10 ευρώ εκτιμά το Bloomberg ότι θα διαμορφωθεί η τιμή της Theon International, κατά την ολοκλήρωση της IPO που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Euronext.

    Υπάρχει υπερκάλυψη του βιβλίου προσφορών σε αυτά τα επίπεδα, με “ισχυρή στήριξη” από μακροπρόθεσμους επενδυτές, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο.

    Η IPO της εταιρείας παραγωγής διόπτρων και αμυντικών συστημάτων θα ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου και η διαπραγμάτευση των μετοχών της θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου.

    Το εύρος της τιμής της IPO ήταν μεταξύ 10 και 12 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να αντλήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ.

    Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της Theon μέσω εξαγορών.

    Ταυτόχρονα στόχος της IPO είναι η επίτευξη σημαντικής ελεύθερης διασποράς, ενώ ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστιαν Χατζημηνάς θα διατηρήσει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Η Theon International αποτελεί κορυφαίο σχεδιαστή και κατασκευαστή συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφάλειας στην Ευρώπη, με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα.

    Κατά το οικονομικό έτος 2022, η THEON είχε έσοδα 142,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε το 27,8%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η ΤΗΕΟΝ του Κρίστιαν Χατζημηνά μπαίνει στο Euronext

    Bloomberg: Η IPO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύει το comeback της Ελλάδας

    Bloomberg για μετρό Αθηνών: Η γραμμή 4 θα αφαιρέσει από τους δρόμους 53.000 αυτοκίνητα την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ