• ΑΓΟΡΕΣ

    Η ΤΗΕΟΝ του Κρίστιαν Χατζημηνά μπαίνει στο Euronext

    Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς

    Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς


    Τα πρώτα ευρωπαϊκά IPO για το 2024 έχουν ελληνικό χρώμα. Από τη μία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εισέρχεται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Aπό την άλλη, η εταιρεία παραγωγής διόπτρων και αμυντικών συστημάτων Theon International, η οποία οδεύει για το Euronext, στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

    Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς λοιπόν, διευθύνων σύμβουλος της Τheon, πήρε το «OK» από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου, αλλά η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει ένα συνδυασμό νέων και υφιστάμενων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης κεφαλαίων, απευθυνόμενη σε θεσμικούς επενδυτές για το διάστημα μεταξύ 29 – 6 Φεβρουαρίου.

    Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), αποτελεί κορυφαίο σχεδιαστή και κατασκευαστή συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφάλειας στην Ευρώπη, με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα, ανακοινώνει την πρόθεσή της να εισαγάγει τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext).

    Κατά το οικονομικό έτος 2022, η THEON είχε έσοδα €142,9 εκατ., σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε το 27,8%.

    Η Εταιρία στοχεύει σε άντληση περίπου €100 εκατ. μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.

    Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της THEON μέσω εξαγορών.

    Ταυτόχρονα θα διατεθούν υφιστάμενες μετοχές με σκοπό την επίτευξη σημαντικής ελεύθερης διασποράς, ενώ ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς προτίθεται να διατηρήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

    Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Χατζημηνάς ανέφερε ότι: «Η προγραμματισμένη εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα μας επιτρέψει να αντλήσουμε νέα κεφάλαια με στόχο την ενίσχυση και επέκταση του επιχειρηματικού και επενδυτικού μας πλάνου που περιλαμβάνει την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης μας στην παγκόσμια αγορά, την καθετοποίηση της παραγωγικής μας διαδικασίας, και τον εμπλουτισμό του υπό διαχείριση προϊοντικού χαρτοφυλακίου επιτυγχάνοντας τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης και τη διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης».

    Διαβάστε επίσης:

    Ετήσιο gala της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών: Business, black tie και υψηλή γαστρονομία

    ΤΗΕΟΝ: Εκδήλωση πρόθεσης εισαγωγής στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ

    Κρίστιαν Χατζημηνάς: Η Ελλάδα να μην είναι μόνο «καταφύγιο» αλλά και εφαλτήριο επενδύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ