• Business

    Birkenstock: Η Louis Vuitton σκέφτεται να εισάγει τα δημοφιλή σανδάλια στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 6 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Η  L Catterton, το private equity στο οποίο συμμετέχει ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), εξετάζει τις στρατηγικές της επιλογές για την Birkenstock, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δημόσιας πρόσφοράς (IPO), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Η γερμανική εταιρεία κατασκευής των δημοφιλών σανδαλιών θα μπορούσε να αποτιμηθεί πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δημόσια εγγραφή, κατά τις πληροφορίες.

    Η L Catterton συνεργάζεται με συμβούλους, όπως η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase & Co. για το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν ότι μία δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος ή του χρόνου.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Οι εκπρόσωποι των L Catterton, Birkenstock και Goldman Sachs και JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Μία τέτοια κίνηση εξετάζεται δύο και πλέον χρόνια μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της Birkenstock από το επενδυτικό όχημα του επικεφαλής της LVMH, του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, με αποτίμηση τότε στα 4,9 δισ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Christian και Alex Birkenstock διατήρησαν ένα μερίδιο στην εταιρεία.

    Η αγορά IPO των ΗΠΑ δείχνει σημάδια εξόδου από τη βαθιά ύφεση, αφού η αλυσίδα εστιατορίων Cava Group Inc. συγκέντρωσε 366 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα. Έκτοτε η μετοχή της έχει σημειώσει άνοδο 78%.

    Η Birkenstock, με ιστορία 250 ετών, είναι γνωστή για τα σανδάλια της που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

    Το στυλ τους υιοθέτησαν και αρκετές εταιρείες ειδών πολυτελείας με τις οποίες συνεργάστηκε η γερμανική εταιρεία, όπως οι Dior, Manolo Blahnik και Valentino.

    Τα σανδάλια Birkenstock πωλούνται στις ΗΠΑ από το 1966, όταν η σχεδιάστρια Margot Fraser τα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Γερμανία και αποφάσισε να τα εισάγει στην αμερικανική αγορά.

    Στα προϊόντα της, περιλαμβάνονται ακόμη ζώνες, τσάντες και κρεβάτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί η LVMH (Louis Vuitton) είναι η αγαπημένη μετοχή των ESG funds

    Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

    Bernard Arnault (LVMH): Οι μεγάλες αλλαγές στην περιουσία του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα



    ΣΧΟΛΙΑ