• ΑΓΟΡΕΣ

    Στη Χίο κλιμάκιο των ΕΛ.ΠΕ., με επικεφαλής τον Γρηγόρη Στεργιούλη, για τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων “HELPE Village”

    • NewsRoom


    Αντιπροσωπεία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη, μετέβη σήμερα στη Χίο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων “HELPE Village” σε έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός. Ως προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, τα ΕΛ.ΠΕ προσέφεραν την υποδομή και τον εξοπλισμό για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου, το οποίο μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε συνολικά 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νησί.

    0Z4B9479
    Αντιπροσωπεία και εθελοντές των ΕΛΠΕ μοιράζουν υλικό και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

    Το κλιμάκιο των ΕΛ.ΠΕ είχε συναντήσεις με τους βουλευτές του νησιού, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη, εκπροσώπους της Στρατιωτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη περιοχή.

    0Z4B9448
    Κατά την προσέλευση των προσφύγων στο “HELPE VILLAGE”.

    Στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας, η αντιπροσωπεία των ΕΛ.ΠΕ ενημερώθηκε διεξοδικά για τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων από τον Αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Λώλο, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής.

    0Z4B9430
    Στην εξαγγελία για κατασκευή εκ νέου της παιδικής χαράς, με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνούς.

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης, επεσήμανε :

    «Βρισκόμαστε στο φιλόξενο νησί της Χίου, για να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια ένα μικρό θαύμα. Τη δημιουργία ενός χώρου προσωρινής φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων, που φτιάχτηκε με πρωτοβουλία της εταιρίας μας των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, με τη συμπαράσταση του Ελληνικού Στρατού και φυσικά την αμέριστη στήριξη και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.

    0Z4B9353
    Κλιμάκιο των ΕΛΠΕ ενημερώνεται από τον Διοικητή του Κέντρου, Αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Λώλο.

    Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι, όταν εταιρίες, τοπικές κοινωνίες και το κράτος συνεργάζονται, δεν υπάρχει τίποτε να μας φοβίσει.

    0Z4B9335
    Ο Δ.Σ της ΕΛ.ΠΕ Α.Ε Γρηγόρης Στεργιούλης και ο πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης

    Και θέλω να περάσω ένα μήνυμα μέσα από αυτή την εξαιρετική προσπάθεια : ότι όταν οι εταιρίες γίνονται μέρος της επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, αντιθέτως η δράση τους αυτή επιλύει προβλήματα.

    0Z4B9357
    Με πρόσφυγες στον χώρο ταυτοποίησης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ