• newsletter

    Αυτοί είναι οι τρεις νεαροί Βρετανοί που πούλησαν την ιδέα τους για 25 εκατ.

    • NewsRoom


    Την αύξηση της χρηματοδότησης του λογισμικού τους κατάφεραν τρεις νεαροί ιδρυτές από το Λονδίνο. Το ευχάριστο νέο αφορά την εταιρεία λογισμικού Onfido η οποία κατάφερε να αυξήσει τα το ποσό της χρηματοδότηση της στα 25 εκατ. δολ από επενδυτές που βρίσκονται πίσω από εταιρείες, όπως η Spotify, τη Deezer, τη Happn και την Secret Escapes.

    Η ανερχόμενη εταιρεία της Onfido, συνιδρύθηκε το 2012 από τρεις αποφοίτους του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης και βοηθάει επιχειρήσεις σαν την Daili Mail και οικονομικά ανερχόμενα startups, όπως το BlaBlaCar να επιβεβαιώσουν και να αποδείξουν την ταυτότητα των ιδιοκτητών τους.

    Η χρηματοδότηση της Onfido έχει φτάσει στο συνολικό ποσό των 30.3 εκατ. δολ. και είναι μια κίνηση που πιστεύεται να αποφέρει στην επιχείρηση μεγαλύτερη αναγνώριση, με την επέκταση τους σε όλες τις Η.Π.Α.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Kassai στο Business Insider, του ενός από τους τρεις ιδρυτές, το όραμα και ο σκοπός της εταιρείας είναι να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ανθρώπινης επικοινωνίας παγκοσμίως. Όπως τονίζει θα μπορούσε αυτή η επικοινωνία να αφορούσε την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός οδηγού και ενός πεζού, ενός οικοδεσπότη και του φιλοξενούμενου του, ή ακόμη και ενός καθαριστή σπιτιών με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

    Ακόμη αναφέρει πως για την επιτυχία του εγχειρήματος τους θα χρησιμοποιήσουν τις επενδύσεις για να προγραμματίζουν τις παγκόσμιες διαδικασίες τους όπως και όλο το τεχνολογικό τους υλικό.

    Όπως συμπληρώνει η Αμερικάνικη αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται να είναι η γρηγορότερη αναπτυξιακά αγορά, η οποία σημειώνει μήνα παρά μήνα 40% αύξηση.

    Συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες ταυτοποίησης στοιχείων, οι διαδικασίες που ακολουθεί η Onfido είναι εξ ολοκλήρου διαδικτυακές. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή. Οι ιδιοκτήτες και οι οικονομικές πλατφόρμες στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω της Onfido σε πιθανούς εργαζομένους ή χρήστες των εφαρμογών, ρωτώντας τους για το αν για παράδειγμα κατέχουν δίπλωμα οδήγησης. Στη συνέχεια η Onfido ξεκινάει την διαδικασία της ταυτοποίησης των στοιχείων και αφού τα επαληθεύσουν στέλνουν τα αποτελέσματα πίσω στους ενδιαφερόμενους.

    Όπως τονίζει ο Kassai το λογισμικό τους είχε 625 πελάτες ενώ πλέον μετράει πάνω από χιλιάδες.

    Η μοναδική εφαρμογή που έχει ξεφύγει από τα “δίχτυα” της Onfido είναι το Airbnb, το οποίο αφορά μια συλλογική οικονομική εταιρεία, και δέχεται πολλές πιέσεις για την συμμετοχή της στην εφαρμογή ταυτοποίησης της.

    Η Airbnb είναι μια από αυτές τις εταιρείες που χρειάζεται να επιλύσει άμεσα το θέμα της ασφάλειας της ως συλλογική πλατφόρμα, καθώς έχουν ακουστεί διάφορα περιστατικά με βίας από τα συμμετέχοντες που φιλοξενήθηκαν από “άγνωστου” χρήστες της διάσημης εφαρμογής.

    Εν κατακλείδι, τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότερες επενδυτικές εταιρείες αποφασίσουν να συνεργαστούν με την Onfido, η οποία μπορεί να βοηθήσει όλη την ανοδική πορεία που σημειώνουν οι ανερχόμενες νέες εταιρείες.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/article-adianoita-proklitiko-vinteo-me-6chrona-pou-ine-i-gonis-video/38214



    ΣΧΟΛΙΑ