• ΑΓΟΡΕΣ

    Επ. Κεφαλαιαγοράς (ΗΠΑ): Ενίσχυση της εποπτείας στα hedge funds

    Gary Genslner, Πρόεδρος SEC

    Gary Genslner, Πρόεδρος SEC


    Στην ενίσχυση της εποπτείας των hedge funds προχωρά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που μόλις εγκρίθηκε.

    Μέσα σε τρεις ημέρες, τα μεγάλα hedge funds οφείλουν να ενημερώνουν ιδιωτικά τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για μεγάλες επενδυτικές απώλειες.

    Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της SEC να σφίξει τον κλοιό στην ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων. Ειδικότερα, με βάση τον νέο κανονισμό η κύρια ρυθμιστική αρχή της Wall Street, το Υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, θα μπορούν να διαχειριστούν εγκαίρως γεγονότα που μπορεί να δημιουργούν ρυθμιστικούς κινδύνους.

    «Τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν εξελιχθεί σημαντικά στις επιχειρηματικές πρακτικές, την πολυπλοκότητα και τις επενδυτικές τους στρατηγικές. Tα ιδιωτικά κεφάλαια σήμερα είναι ολοένα και πιο διασυνδεδεμένα με την ευρύτερη κεφαλαιαγορά μας» επεσήμανε ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο ενεργητικό της βιομηχανίας ιδιωτικών κεφαλαίων έχει ανέλθει στα 25 τρισ. δολάρια, μεγαλύτερο από το σύνολο του ενεργητικού των εμπορικών τραπεζών των ΗΠΑ, που ανέρχεται στα 23 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ