• Business

    Μετά τον Έλον Μασκ και τον Τζέιμι Ντίμον και ο Mr Louis Vuitton στην Κίνα

    Μπερνάρ Αρνό, LVMH


    Στην Κίνα θα βρεθεί ο μεγιστάνας της πολυτέλειας Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του οίκου πολυτελείας LVMH, τις επόμενες ημέρες, για πρώτη φορά μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

    Η επάνοδος της Κίνας, από την απομόνωση λόγω Covid και το άνοιγμα της οικονομίας της έχουν προσελκύσει σειρά επιχειρηματιών και τραπεζιτών τις τελευταίες ημέρες, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου Έλον Μασκ και τον βετεράνο τραπεζίτη και CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον να έχουν επισκεφθεί ήδη τη χώρα.

    Οι δεσμοί της πολυτέλειας με την Κίνα

    Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, ο Mr Louis Vuitton θα βρεθεί στη χώρα σε μία προσπάθεια να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πλούσιων Κινέζων καταναλωτών, ενός σημαντικού μέρους των πωλήσεων των οίκων πολυτελείας, για τη LVMH.

    Οι νεαρές ηλικίες βρίσκονται στο στόχαστρο των οίκων πολυτελείας καθώς η γενιά Z φαίνεται να ξοδεύει πολλά χρήματα για πολυτελή αγαθά και να εξελίσσεται στην κορυφαία αγορά πολυτέλειας μέχρι το 2025, ξεπερνώντας την αντίστοιχη ζήτηση των εφήβων από Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με την PwC, οι έφηβοι της Κίνα αποτελούν μία από τις πιο ισχυρές ομάδες καταναλωτών, αντιπροσωπεύοντας το 1/5 της παγκόσμιας αγοράς των 325, 4 δις δολαρίων. Η Ασία εκτός Ιαπωνίας απέφερε το 30% των εσόδων της LVMH, ύψους 79,2 δις ευρώ.

    Ο Αρνό, μετά την τεράστια επιτυχία του να εκτοξεύσει την εταιρεία του στα 500 δις δολάρια χρηματιστηριακή αξία, πριν περίπου έναν μήνα, είχε δύο δύσκολες εβδομάδες, κατά τις οποίες η αξία των μετοχών της LVMH έκανε βουτιά άνω του 7% τον Μάιο και έχασε και την πρώτη θέση ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από τον Έλον Μασκ. Πρόκειται για μία μάχη που παίζεται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ των δύο πιο αντιπροσωπευτικών ανδρών της πολυτέλειας και της τεχνολογίας.

    Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, ο σχεδιασμός για το ταξίδι στην Κίνα ξεκίνησε πριν από τις απότομες πτώσεις της περασμένης εβδομάδας.

    Νέο προφίλ για την Κίνα

    Με τις σχέσεις της με την Αμερική να είναι τεταμένες, η Κίνα επιχειρεί να αλλάξει το προφίλ της, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι είναι μια χώρα εχθρική προς τα ξένα κεφάλαια.

    Τις τελευταίες ημέρες πλήθος επικεφαλής κορυφαίων ευρωπαϊκών και αμερικανικών κολοσσών έχουν επισκεφθεί την Κίνα για να συζητήσουν την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων καθώς και το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων.

    Μεταξύ αυτών ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος προσβλέπει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στην Κίνα αλλά και ο Έλον Μασκ, τον οποίο η Κίνα υποδέχθηκε με τιμές «super star».

    Νωρίτερα μέσα στο 2023, ένας από τους αντιπάλους του Αρνό, ο Φρανσουά Ενρί Πινό, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Gucci, Kering, επισκέφθηκε την αυτός με τη σειρά του την Κίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπερνάρ Αρνό: Πόλεμος κατοίκων για την ανέγερση ενός εμβληματικού Cheval Blanc στο Μπέβερλι Χιλς

    Μπερνάρ Αρνό: Το παιχνίδι της διαδοχής-Σε οντισιόν μια φορά το μήνα οι πέντε υποψήφιοι διάδοχοι της LVMH

    N. Mαρτίνος: Στα πλοία της Thenamaris το Starlink του Elon Musk

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ