• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος για το πετρέλαιο – Κέρδη 1% για το αμερικανικό αργό

    • NewsRoom


    Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Πέμπτη καθώς η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία από πλευράς του Ρώσου προέδρου αύξησαν τους φόβους για ενδεχόμενη ύφεση.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες μέσω διαγγέλματος την επιστράτευση 300.000 επιπλέον ανδρών ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν μπλοφάρει ότι μιλάει για χρήση πυρηνικών.

    Παράλληλα, η κατανάλωση στην Κίνα αρχίζει να αυξάνεται και πάλι μετά το πλήγμα που είχε δεχτεί λόγω των αυστηρών lockdown που είχε επιβάλει το Πεκίνο στα πλαίσια της πολιτικής zero covid που ακολουθεί.

    Το αρνητικό κλίμα στις αγορές ενίσχυσε η αναμενόμενη κατά τ’ άλλα αύξηση από την Fed των βασικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ωστόσο η ανησυχία για ύφεση επιδεινώθηκε όταν ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι «το ενδεχόμενο αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι».

    Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 80 σεντς ή 1%, στα 83,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Νοεμβρίου που αποτελεί και τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς, ενισχύθηκε 91 σεντς, ή 1%, στα 90,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η βενζίνη Οκτωβρίου ισχυροποιήθηκε κατά 1,9% στα 2,5339 δολ. το γαλόνι. Τέλος, το πετρέλαιο θέρμανσης Οκτωβρίου εκτοξεύθηκε κατά 2,4% στα 3,413 δολ. το γαλόνι.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάουελ: Κανείς δεν ξέρει αν η αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε ύφεση



    ΣΧΟΛΙΑ