• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου, μικρές απώλειες για τον χρυσό

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ένα μέρος των απωλειών 9% της περασμένης εβδομάδας κατάφερε να μαζέψει η τιμή του αμερικανικού αργού την Τρίτη, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος.

    To πετρέλαιο βρήκε στήριγμα στην  υψηλής ζήτησης καυσίμων για το καλοκαίρι, την ώρα που οι  προμήθειες παραμένουν περιορισμένες λόγω των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή του στην Ουκρανία.

    «Αναμένουμε ότι η ζήτηση πετρελαίου θα βελτιωθεί περαιτέρω, επωφελούμενοι από το άνοιγμα της Κίνας, τα καλοκαιρινά ταξίδια στο βόρειο ημισφαίριο και τον θερμότερο καιρό στη Μέση Ανατολή. Με την αύξηση της προσφοράς να καθυστερεί την αύξηση της ζήτησης τους επόμενους μήνες, συνεχίζουμε να αναμένουμε υψηλότερες τιμές του πετρελαίου», ανέφερε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

    Η αγορά πετρελαίου παραμένει πολύ σφιχτή βραχυπρόθεσμα και οι αυξανόμενες προσδοκίες για αυστηρότερες κυρώσεις με το ρωσικό αργό θα πρέπει να διατηρήσουν τη ζήτηση ιδιαίτερα ισχυρή εδώ», δήλωσε από την πλευρά του ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.

    Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του WTI Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1% στα 110,65 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του συμβολαίου Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Αυγούστου, έκλεισε με άνοδο 1,4% στα 109,52 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,6%, στα 115,93 δολάρια το βαρέλι.

    Μέταλλα

    Με ήπιες απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, καθώς η άνοδος στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και τη Wall Street άσκησε πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο. Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου  υποχώρησε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στα 1.838,80 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το ασήμι Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 21,768 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός Ιουλίου ολοκλήρωσε με άνοδο 0,6% στα 4,039 δολάρια η λίβρα.

    Η πλατίνα Ιουλίου έκλεισε με άνοδο  1% στα 939,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ άλμα 3,6% σημείωσε το παλλάδιο Σεπτεμβρίου, στα 1.862,70 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Κρίστιαν Λίντνερ: Απόλυτη προτεραιότητα η μείωση του πληθωρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ