• ΑΓΟΡΕΣ

    Αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η Euroxx


    Σε αναπροσαρμογή των τιμών στόχων της για τις τέσσερις συτημικές τράπεζες προχώρησε σε νέα έκθεσή της η Euroxx χρηματιστηριακή, βλέποντας συνέχεια στο ράλι που ακολούθησε την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι τράπεζες, ως καθαρά μακροοικονομικό παιχνίδι.

    Στη συνέχεια λοιπόν του 32% που έχει σημειώσει ο τραπεζικός δείκτης, η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για το μεσοπρόθεσμο μέλλον, βλέποντας επιπλέον upside 11-28% για τους τίτλους των συστημικών. Διατηρώντας υψηλές τις προσδοκίες της για τη βελτίωση των κερδοφοριών τους, για τη μείωση του κινδύνου που εγκυμονούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους και για τη σταδιακή μείωση των λειτουργικών τους εξόδων, η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight, ξεχωρίζοντας σαν κορυφαίες επιλογές της τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

    Όσον αφορά τη Eurobank, η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει τη σημασία της συγχώνευσης με τη Grivalia, η οποία θα ενισχύσει την προσπάθεια της τράπεζας για ταχεία μείωση των NPEs. Η Εθνική είναι επίσης προτιμητέα για την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της αλλά και τη βελτιωμένη θέση έναντι των υπολοίπων σε όρους ρευστότητας.

    Η Euroxx επισημαίνει τη συμφωνία που πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς με την Intrum, εκτιμώντας ότι δε θα αργήσει μια πετυχημένη έκδοση ομολόγου Tier II. Η τιμή στόχος της για την τράπεζα διαμορφώνεται στα 3,30€, έναντι του προηγούμενου 1€, τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 11,48% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

    Για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2€ έναντι του προηγούμενου 1,50€ (upside 18,69%), ενώ για τις δυο προτιμητέες Εθνική και Eurobank, οι τιμές στόχοι της αναπροσαρμόζονται στα 3€ και 1,1€ αντίστοιχα, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 23,96% για την Εθνική και 28,05% για τη Eurobank.



    ΣΧΟΛΙΑ