ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντολή σε Goldman Sachs και UBS να αναλάβουν να «τρέξουν» τις διαδικασίες της έκδοσης ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier II έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Κάτι που είχε προαναγγείλει το mononews.gr στις 7 Ιουνίου με ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη.
Goldman Sachs και UBS αναλαμβάνουν από σήμερα, 13 Ιουνίου, να διοργανώσουν σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο.
Θα ακολουθήσει η έκδοση ομολόγου Tier 2 σε ευρώ, τύπου 10NC5 (δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας), στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ύψος της έκδοσης, για το οποίο καθοριστικό στοιχείο θα είναι το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επενδυτές.
Αρχικά, η Τράπεζα Πειραιώς είχε κάνει λόγο για άντληση 500 εκατ. ευρώ, πλην όμως με τα νέα οικονομικά της δεδομένα μπορεί να απαιτηθούν αισθητά χαμηλότερα από αυτά τα κεφάλαια.
Εκδότης του ομολόγου θα είναι η Piraeus Group Finance PLC και εγγυητής η Τράπεζα της Πειραιώς.
Η έκδοση θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος EMTN ύψους 25 δισ. ευρώ.
Αναμένεται δε ότι θα αξιολογηθεί με Caa3 / CCC από Moody’s / S&P.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκινάει το επιβατηγό πλοίο «Πανόραμα» με τρία δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα
 - Theon: Στην υψηλότερη επίδοση 9μήνου στην ιστορία της, με €279,3 εκατ. έσοδα – Στα €69,4 εκατ. τα EBITDA
 - Ντέιβιντ Σόλομον (Goldman Sachs): Έρχεται τεράστιο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων την επόμενη διετία
 - Bvlgari: Παρουσιάζει δύο μοναδικά αριστουργήματα σε συνεργασία με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Yasuhiro Asai