• ΑΓΟΡΕΣ

    «Αναλαμπή» στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεπέρασε τις 770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

    • NewsRoom
    Goldman Sachs

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Θετικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αγορά κατάφερε να ξεφύγει πάνω από τις 770 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο δεν… ενθουσίασε ούτε αυτή τη φορά, με τα 28 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου να μην υποδηλώνουν κάποια σημαντική επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Χ.Α. Όπως σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, με το συναλλακτικό τοπίο να παραμένει αμετάβλητο, εξαιρετικά υποτονικό ακόμη και για καλοκαιρινή περίοδο, οι λίγοι αγοραστές δείχνουν να είναι περισσότεροι από τους επίσης λίγους πωλητές. Έτσι, στις τελευταίες συνεδριάσεις αρχίζει να βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία και να εδραιώνεται η πεποίθηση ότι τα σενάρια επαναπροσέγγισης σε χαμηλότερες επιδόσεις, κάτω από τις 740 μονάδες δηλαδή για τον Γενικό Δείκτη, αδυνατίζουν αισθητά. Χωρίς πάντως να μπορεί να υποστηριχθεί κατηγορηματικά η οριστική ματαίωσή τους.

    Ωστόσο, οι μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σε συνδυασμό με το ανανεωμένο ενδιαφέρον που έδειξε η Deutsche Bank για τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος μετά τη χθεσινή αισιόδοξη ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ έδωσαν ώθηση στο χρηματιστήριο Αθηνών.

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,10% στις 773,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 28,03 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης,  σημαντικά κέρδη σημείωσαν τα ΕΛΠΕ με άνοδο 2,90%, ακολουθούμενα από τη Βιοχάλκο στο +2,28% και τη Μotor Oil στο +2,27%. Σημαντικά ήταν τα κέρδη και στους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως η Ελλάκτωρ  στο +3,41%.



    ΣΧΟΛΙΑ