• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Alpha Bank, BYTE, ΕΛΠΕ, EXAE, IDEAL, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 19-08-22

    Γενικός Δείκτης 

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 829 μονάδων. 

    Συνέχισε για ακόμη μία ημέρα ανοδικά ο ΓΔ και δοκίμασε την υπέρβαση της αντίστασης στις 900 μονάδες ενώ πλησίασε ακόμη περισσότερο την κατερχόμενη. Η πίεση είναι αυξανόμενη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνική εικόνα. Παραμένει αρκετά πιθανή η εμφάνιση κάποιας διόρθωσης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Οποιαδήποτε διόρθωση που θα διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά και δεν θα φέρει την διάσπαση του ΕΜΑ50 ή ακόμη καλύτερα του ΕΜΑ200 δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου την ανοδική προοπτική. 

    FTSE25 

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1990 μονάδων. 

    Η τεχνική εικόνα του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι αντίστοιχη με αυτή του ΓΔ. Συνέχισε την ανοδική κίνηση και άγγιξε τις 2184 μονάδες ενώ πλησίασε ακόμη περισσότερο και την κατερχόμενη Κ. Και εδώ είναι πιθανή μια διόρθωση με την ίδια προοπτική και χαρακτηριστικά με αυτά που αναμένεται να έχει η διόρθωση του ΓΔ. 

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 495 μονάδων (κλείσιμο).

    Συνέχισε ανοδικά ο τραπεζικός δείκτης αλλά όπως είναι αναμενόμενο η προσέγγιση της κατερχόμενης Κ ασκεί καθοδική πίεση. Όπως και στον ΓΔ δεν υπάρχει αλλαγή στην γενική τεχνική εικόνα και η εμφάνιση οποιασδήποτε διόρθωσης που δεν θα φέρει την διάσπαση του ΕΜΑ50 ή ακόμη καλύτερα του ΕΜΑ200 δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου την ανοδική προοπτική.  

    Alpha Bank (ΑΛΦΑ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 0,80€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή κατάφερε να υπερβεί και να παραμείνει ψηλότερα από το επίπεδο των 0,947€ όχι όμως και αυτό των 1,01€ καθώς είναι εμφανές από το διάγραμμα ότι δέχεται ισχυρή πίεση από τον ΕΜΑ200. Είναι αρκετά πιθανό να ακολουθήσει μια μάλλον ήπια διορθωτική κίνηση προς την επιβεβαίωση της στήριξης στον ΕΜΑ50. Σε περίπτωση υπέρβασης των αντιστάσεων θα δημιουργήσει συνθήκες για κίνηση προς τα 1,18€. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν φαίνεται τουλάχιστον δύσκολο.

    ΒΥΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 3,01€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή κατάφερε να ξεπεράσει την πίεση της κατερχόμενης Κ και να παραμείνει ψηλότερα από αυτή για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις. Παρόλα αυτά και ενώ είχε δημιουργήσει τις συνθήκες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης προς την περιοχή των 3,5€ γύρισε ξανά χαμηλότερα ευτυχώς χωρίς να χάσει την στήριξη στα 3,13€ και τον ΕΜΑ50 ώστε να επηρεαστεί η γενική τεχνική εικόνα. 

    ΕΛΠΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 6,06€ (κλείσιμο). 

    Η μετοχή πέτυχε ξανά μια πιο καθαρή αυτή τη φορά υπέρβαση της κατερχόμενης Κ.  Παραμένει ενεργός ο τοπικός σχηματισμός διπλού πυθμένα με στόχο στα 7,04€ όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει η μετοχή να επιβεβαιώσει την υπέρβαση της κατερχόμενης Κ ή στη χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει ως στήριξη την ανερχόμενη Α.    

    EXAE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,16€ (κλείσιμο). 

    Η μετοχή έθεσε ανοδικό στόχο στην περιοχή των 3,35€ τον οποίο και πέτυχε. Στη συνέχεια πέτυχε και την υπέρβαση του ΕΜΑ50 που σηματοδότησε την αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική. Πλέον είναι σε εξέλιξη η δοκιμή υπέρβασης της αντίστασης στα 3,45€ που ήδη πιέζει τη τιμή της μετοχής.  

    IDEAL Holding (ΙΝΤΕΚ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,41€ (κλείσιμο).

    Δεν αλλάζει κάτι στην τεχνική εικόνα της μετοχής η έντονη διόρθωση των τελευταίων ημερών. Η τιμή της μετοχής αν και διέσπασε καθοδικά το επίπεδο των  3,81-3,85€ διατηρεί την στήριξη στα 3,66€ καθώς και τη στήριξη του ΕΜΑ50. Μόνο σε περίπτωση απώλειας αυτών των στηρίξεων μπορεί να κλονιστεί και να ανατραπεί η ανοδική πορεία της μετοχής.  

    Motor Oil (ΜΟΗ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22 

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση  των 16,41€ (κλείσιμο). 

    Η μετοχή διατηρεί την μεσοπρόθεσμη τάση ανοδική αφού θεωρείται επιβεβαιωμένη η ολοκλήρωση της διόρθωσης που προκάλεσε ο πρόσφατος σχηματισμός διπλής κορυφής στο χαμηλό των 15,50€. Βασική στήριξη για την συνέχεια αποτελεί ο ΕΜΑ50 κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως η ανερχόμενης Α. 

     Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 16,79 €.

    Μετά την οριστική ακύρωση του καθοδικού σχηματισμού ΩΚΩ η μετοχή θεωρείται ότι βρίσκεται σε μια περιοχή συσσώρευσης 16€-18,50€. Η κατευθυνση της εξόδου από αυτή την περιοχή θα δώσει και κατευθυνση στη μετοχή για τη συνέχεια.  

    Dow Jones (DJI)

     Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 31761 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο δείκτης ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα που είχε ανοδικό στόχο στις 33350 μονάδες. Ο ανοδικός στόχος έχει επιτευχθεί ενώ ο δείκτης συνέχισε ανοδικά και πλέον απελευθερωμένος από την πίεση του ΕΜΑ200 δοκιμάζει την υπέρβαση της κατερχόμενης Κ και της διπλής αντίστασης στις 33843-34032 μονάδες. Το επίπεδο δυσκολίας αυτού του εγχειρήματος είναι πολύ υψηλό και γι’ αυτό όπως ήταν αναμενόμενο εμφανίστηκε μια διορθωτική κίνηση που προς το παρόν δεν επηρεάζει αρνητικά την τεχνική εικόνα. Πιθανή η αναζήτηση στήριξης στον ΕΜΑ200 ή ακόμη και στον ΕΜΑ50.

    EURUSD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1.036$  (κλείσιμο). 

    Μετά την επίτευξη της ισότητας 1€/$ και την επίτευξη χαμηλού 120 ημερών 0,995$ εκδηλώθηκε μια ανοδική αντίδραση χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί κάποιος σχηματισμός ή να έχει σημειωθεί κάποια σημαντική τεχνική σηματοδότηση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια. Η προσέγγιση του ΕΜΑ50 έφερε την πίεση και όπως ήταν αναμενόμενο, σε συνδυασμό με την απουσία ανοδικής τεχνικής σηματοδότησης, ακολούθησε μια διορθωτική κίνηση προς την περιοχή της απόλυτης ισοτιμίας 1:1. Αν εκεί βρεθεί στήριξη μπορεί να υπάρξει και μια νέα ανοδική αντίδραση.  .   

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22 

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 98,16€ (κλείσιμο).

    Η τιμή έχασε τις δύο σημαντικές στηρίξεις (ΕMA200 και 94,29$) τις οποίες διατηρούσε οριακά και πλέον έχει δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου με την ολοκλήρωση σχηματισμού διπλής κορυφής με ενεργό στόχο στην περιοχή των 55$. 

    TESLA

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22 

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 737$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την επίτευξη του χαμηλού των 120 ημερών στα 621$ ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα (μπορεί να θεωρηθεί τριπλός ή ακόμη και τετραπλός πυθμένας χωρίς να αλλάζει η πρόγνωση) του οποίου ο ανοδικός στόχος έφτανε στα 932$ τον οποίο η μετοχή  κατάφερε να πετύχει όπως ήταν αναμενόμενο. Η συνέχεια μετά την επίτευξη του στόχου ήταν μια απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη διορθωτική κίνηση που ακόμη δεν επηρεάζει αρνητικά την τεχνική εικόνα της μετοχής. Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση υποχώρησης χαμηλότερα των 838$ οπότε και θα ενεργοποιηθεί τοπικός σχηματισμός διπλής κορυφής με καθοδική πρόγνωση για την τιμή της μετοχής.  

    UNITEDHEALTH

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 19/08/22 

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 531$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την στήριξη στην περιοχή 452-456$ που έφερε την αντιστροφή της κατεύθυνσης κίνησης της τιμής της εκδήλωσε μια έντονη ανοδική κίνηση διατηρώντας τους ΕΜΑ200 και ΕΜΑ50 ως μακροπρόθεσμες στηρίξεις. Η μετοχή δοκιμάζει την πιθανότητα επίτευξης νέου υψηλού 120 ημερών που αν συμβεί θα σηματοδοτήσει μια νέα ανοδική προοπτική για κίνηση της τιμής ακόμη ψηλότερα.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ