• ΑΓΟΡΕΣ

    16 λέξεις που δεν θα πρέπει να πείτε σε μια συνέντευξη για δουλειά

    • NewsRoom


    Η συνέντευξη για μία θέση εργασίας παίζει καθοριστικό ρόλο. Εκτός από το να υποβάλετε το βιογραφικό σας χωρίς λάθη, θα πρέπει να προσέξετε και το τι θα πείτε όταν βρεθείτε απέναντι στον διευθυντή προσλήψεων. “Κάθε χρόνο βγαίνουν όλο και περισσότερες έρευνες και δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναφέρουν μερικά από τα πιο τρελά πράγματα, που οι υποψήφιοι λένε ή κάνουν στις συνεντεύξεις για εργασία”, λέει ο διεθνής επιχειρηματικός ομιλητής, Michael Kerr. Και επισημαίνει ότι “Είναι σαφές ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν ιδέα για το τι πρέπει και δεν πρέπει να πουν σε μία συνέντευξη”.

    Είναι πάντως σημαντικό να γνωρίζετε ότι σημασία δεν έχει τι λέτε μόνο αλλά και ο τρόπος, που το εκφράζετε.

    Εδώ είναι 16 λέξεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια συνέντευξη για δουλειά:

    Νευρικός

    Ακόμα και αν είστε πιο νευρικοί από ό,τι συνήθως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι καμία εταιρεία δεν επιθυμεί να προσλάβει κάποιον που στερείται αυτοπεποίθησης.

    Χρήματα, μισθός, αμοιβή, αποζημίωση

    Ποτέ να μην ανοίξετε συζήτηση για την αμοιβή σας όταν βρίσκεστε στο πρώτο στάδιο της συνέντευξης.

    Αδυναμίες ή λάθη

    Ποτέ να μη μιλήσετε για τις αδυναμίες σας, εκτός αν σας ρωτήσουν στα πλαίσια της συνέντευξης “Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας”

    Προνόμια ή παροχές

    Μην αναφερθείτε ποτέ στις παροχές της εταιρείας, για παράδειγμα αν διαθέτει στου εργαζόμενους δωρεάν σνακ την Παρασκευή.

    “Τρομερός”, “φρικτό”, “απαίσιο”, “μίσος” κ.λπ.

    Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αρνητικές λέξεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας – ειδικά όταν μιλάτε για το νυν ή το προηγούμενο αφεντικό σας ή τον εργοδότη σας.

    «Διαζευγμένος”, ” έγκυος ” άρρωστος ‘, κλπ

    Δεν είναι ανάγκη να αναφερθείτε σε αυτά στη συνέντευξη, καθώς μπορεί να θεωρηθούν ως μια μεγάλη κόκκινη σημαία για μια ολόκληρη σειρά από λόγους, όπως είναι το ζήτημα του κατά πόσο τα προσωπικά σας προβλήματα θα επηρεάσουν την απόδοση στην εργασία σας.



    ΣΧΟΛΙΑ