ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογραφή συμφωνίας Yπουργείου Μετανάστευσης με Υπερταμείο: Στόχος η μείωση δαπανών και ο δραστικός περιορισμός επιδομάτων
Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όπως είπε, έχει σχεδόν αποφασιστεί η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να λήγει επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών.
«Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια» είπε.
Ο υπουργός άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες».
Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο.
Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών. Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
«Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».
Διαβάστε ακόμη:
Όλη η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν έως και 16 Ιανουαρίου – Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση
Εστίαση: Μαζικές ακυρώσεις στις κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς – Τι εξετάζουν οι επιχειρηματίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To παρασκήνιο για το κόμμα Τσίπρα, ο Καμμένος και το Bella Ciao, ποιος πληρώνει τους «27» της Γάζας και πότε θα στηθούν κάλπες
- Η απάντηση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και το δίπολο των εκλογών
- Άδωνις Γεωργιάδης: Η αξιολόγηση, το ρεκόρ και οι μεταμοσχεύσεις
- Χρυσές λίρες: Οι τιμές στα ύψη αλλά οι αγοραστές σπανίζουν – Τα στοιχεία της Τ.τ.Ε και η αξία των συναλλαγών
