• Business

    Εστίαση: Μαζικές ακυρώσεις στις κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς – Τι εξετάζουν οι επιχειρηματίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ

    Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ


    Από τη μια πλευρά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης στην εστίαση και από την άλλη η ανησυχία των πολιτών λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, έχουν οδηγήσει σε «βροχή» ακυρώσεων στις κρατήσεις που είχαν γίνει για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.

    Η εστίαση μπορεί να κλείνει στις 2 τα ξημερώματα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αντί για τις 12 τα μεσάνυχτα τις υπόλοιπες μέρες, ωστόσο η απαγόρευση της μουσικής, ο περιορισμός των ατόμων ανά τραπέζι σε 6 καθώς και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί από τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα.

    Σε ανακοίνωσή της μάλιστα  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων  κάνει λόγο για «εμπαιγμό» αναφερόμενη στην εξαίρεση της Πρωτοχρονιάς ως προς το ωράριο επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων από την Πολιτεία.

    Όπως επισημαίνει στο mononews o πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, οι ζημιές που προκύπτουν για τον κλάδο είναι ανυπολόγιστες. Οι επιχειρήσεις που είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για προμήθειες, προσωπικό, συμφωνίες για τη μουσική το βράδυ της Παραμονής ελπίζοντας στον αυξημένο τζίρο των ημέρων, βρίσκονται αντιμέτωπες με μία καταστροφική κατάσταση. Όπως περιγράφει ο ίδιος, οι επιχειρηματίες μετά την ανακοίνωση των μέτρων, μετρούν μαζικές ακυρώσεις από καταναλωτές που είχαν κλείσει τραπέζια για την Πρωτοχρονιά

    «Άλλωστε ποιος θα έρθει να κάνει ρεβεγιόν στα εστιατόρια υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη κι αν είμαστε ανοιχτοί έως τις 2 τη νύχτα. Θα προτιμήσουν να γιορτάσουν στα σπίτια τους και εμείς θα ανοίξουμε για να είμαστε μόνοι μας» σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό, μπαίνει ένα «άτυπο» λουκέτο στον κλάδο.

    Συνεδριάζουν οι σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα – Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

    Από την πλευρά της η Μαρία Μποτονάκη από τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις  μετά τις γιορτές, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη για στάση πληρωμών από τους επιχειρηματίες οι οποίοι θα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα.

    Κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό ως προς τον χρόνο ανακοίνωσης των μέτρων από την κυβέρνηση, η κ. Μποτονάκη σημειώνει ότι «το λάθος που γίνεται δεύτερη φορά, δεν είναι κατά λάθος» ενώ επισημαίνει τη σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις «κάθε μέρα του Δεκέμβρη», ώστε να τονώσουν τον τζίρο τους που επλήγη εν μέσω πανδημίας.

    Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Μποτονάκη, το απόγευμα της Πέμπτης  θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Γενική Συνέλευση των συλλόγων εστίασης από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

    Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι του κλάδου, από τις μικρές επιχειρήσεις έως εκείνες της οργανωμένης εστίασης, επιδιώκουν τις επόμενες μέρες να έχουν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης ώστε να θέσουν εκ νέου το αίτημα τους για τη λήψη στοχευμένων μέτρων στήριξης που θα αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Εστίαση: Σε αναβρασμό για τα νέα μέτρα – Ανησυχία και για τον τζίρο της Πρωτοχρονιάς

     



    ΣΧΟΛΙΑ