• ΥΓΕΙΑ

    Παραλλαγή Όμικρον: Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» – Σε καραντίνα 5 Έλληνες από νότια Αφρική

    • NewsRoom
    Παραλλαγή Όμικρον


    «Συναγερμός» σήμανε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

    Συγκεκριμένα σε προληπτική καραντίνα έχουν μπει πέντε Έλληνες ναυτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα από χώρες της Αφρικής. Πρόκειται για δύο από τη Ζιμπάουε και τρεις από την Νότια Αφρική.

    Σύμφωνα με τη νέα ΝΟΤΑΜ που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες της νότια Αφρικής θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.

    Οι πέντε ναυτικοί που ήρθαν στη χώρα μας μέσω Ντουμπάι πριν ταξιδέψουν έχουν υποβληθεί σε PCR και με το που έφτασαν στην Ελλάδα υποβλήθηκαν σε rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει βρεθεί κάποιος θετικός, αλλά θα ακολουθηθεί το νέο πρωτόκολλο.

    Και οι πέντε έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου και θα μείνουν εκεί σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Με το τέλος της καραντίνας θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ (PCR).

    Μπλόκο σε 9 χώρες από την Πολιτική Αεροπορία.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε οδηγία για τις πτήσεις που αφορούν σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νοτίου Αφρικής.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωση η υπηρεσία, η οδηγία αφορά στις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι και έχει ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 καθώς και της νέας παραλλαγής «Όμικρον» (μετάλλαξη της Μποτσουάνα).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Βρετανία: Έφτασε η παραλλαγή Όμικρον – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

    Παραλλαγή Όμικρον: Σε ετοιμότητα για εμβόλιο η AstraZeneca



    ΣΧΟΛΙΑ