ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν μετά τη μετάλλαξη.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει πιο αυστηρό για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής, προκειμένου να μην φτάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνα.
Ειδικότερα, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες της νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
-Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
-Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
-Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test)
-Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).
Επισημαίνουμε ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.
Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06:00.
Διαβάστε επίσης:
Βέλγιο: Ανεμβολίαστη γυναίκα από την Αίγυπτο το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Covid-19
Pfizer/BioNTech: Μελέτη για την νέα παραλλαγή της Covid-19-Τα αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρέσβης Ιράν στο Ριάντ: Η Τεχεράνη επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων της με αραβικά κράτη του Κόλπου
- HΠΑ: Οι επιθέσεις κατά του Ιράν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 12 δισ. δολάρια
- Ισραήλ: Θα ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα
- Τέσσερις συλλήψεις για οπαδική βία μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο – Βρέθηκαν σιδηρογροθιά, φυσίγγια και 300.000 ευρώ μετά από έρευνες σε σπίτια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.