ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οπως γνωστοποίησε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με υπουργική απόφαση αίρονται οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ για να τεθεί σε ισχύ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚ θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον, έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι σε συνεργασία με το χρηματιστήριο, θα δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Πρέπει να φανεί, όπως είπε, ο πραγματικός ρόλος του ΧΑ, που είναι η τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Σχεδιάζεται μάλιστα η οργάνωση, σε συνεργασία πάντα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, της αγοράς εταιρικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον κο Γκότση πρέπει η ελληνική κεφαλαιαγορά να γίνει ανταγωνιστικότερη έναντι των διεθνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Scope: Υποβάθμισε την Γαλλία κατά μια μονάδα, σε Α+ με σταθερές προοπτικές
- Deutsche Welle: Φέρεται να παίρνει πίσω την απόφαση για το ελληνόφωνο πρόγραμμα – Οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη και η κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ
- H πρωτοπόρος Μαργαρίτα, οι 1000 και 1 νύχτες το Προεδρικό, ο χαμός με την βιντζοτράτα, οι ναύαρχοι της Βουλής και ο Γιάννης με τον Πιέρρ
- Νίκος Παπαθανάσης: Διεθνή αναγνώριση των αντοχών και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας οι ανακοινώσεις Scope και Moody’s
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.