ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία ακόμη επένδυση στην αγορά των τάνκερ πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, ποντάροντας στην ανάκαμψη του συγκεκριμένου κλάδου.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, η ελληνική εταιρεία εξαγόρασε δύο υπό κατασκευή MR δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 49,800 dwt, έναντι 37,8 εκατ. δολαρίων έκαστο.
Πρόκειται για πλοία που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο K-Shipbuilding της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να παραδοθούν τους τελευταίους μήνες του 2022.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία του κ. Μαρτίνου έχει πραγματοποιήσει και άλλες αντίστοιχες κινήσεις από τις αρχές του έτους, ενισχύοντας τον στόλο της με πέντε ακόμη νεότευκτα τάνκερ τύπου MR, επένδυση συνολικής αξίας 175 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την VesselsValue.
Στις αρχές του 2021, εξαγόρασε τρία δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 50,000 dwt, έναντι 34 εκατ. δολαρίων το καθένα. H παράδοση τους έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνονται πλέον στον στόλο της με τα ονόματα Eurochampion, Eurotrader και Eurosailor, όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα της ναυτιλιακής.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στις 11 Δεκέμβρη στα πλοία RO/RO με προοπτική κλιμάκωσης
- «myNAFTILIAlive»: Πώς οι ναυτικοί μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για 8 επιπλέον διαδικασίες
- Fed: Προκλήσεις για τον Πάουελ μια «ανάσα» πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση για τα επιτόκια
- Ζελέσνκι: Συναντήθηκε με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς στο Λονδίνο σε μια «κρίσιμη στιγμή» για την Ουκρανία