• LIFE&STYLE

    Παραμυθένιος γάμος στο Παρίσι για τον πρίγκιπα Ρόστισλαβ Ρομανόφ και τη Φωτεινή Γεωργαντά (pics)

    • NewsRoom
    Παραμυθένιος γάμος στο Παρίσι για τον πρίγκιπα Ρόστισλαβ Ρομανόφ και τη Φωτεινή Γεωργαντά (pics)


    Πριγκιπικός γάμος έλαβε χώρα στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, καθώς ο πρίγκιπας Ρόστισλαβ Ρομανόφ παντρεύτηκε την επί δέκα χρόνια σύντροφό του, Φωτεινή Γεωργαντά.

    Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια παραμυθένια τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι από τον Μητροπολίτη Jean de Doubna, Αρχιεπίσκοπο Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Δυτική Ευρώπη. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο πριβέ κλαμπ Cercle de l’Union interalliée, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό του 18ου αιώνα.

    Προηγουμένως, ο Ρόστισλαβ, ο οποίος είναι ο μοναδικός απόγονος της θρυλικής δυναστείας των Ρομανόφ, είχε παντρευτεί τον Οκτώβριο του 2019 στο Λονδίνο με πολιτικό γάμο την Ελληνίδα σύντροφό του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Οι δυο τους είχαν αναβάλει τη θρησκευτική τελετή που σχεδίαζαν να γίνει τον περασμένο Ιούλιο, στην Αγία Πετρούπολη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

    «Από την πρώτη στιγμή αισθανόμασταν έντονα ότι τώρα δεν είναι η ώρα για μεγάλα γεγονότα, όταν ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από αυτή την πανδημία. Θέλαμε να γιορτάσουμε την αγάπη μας και την ένωση των οικογενειών μας, αλλά να θυμόμαστε όλους όσους έχουμε χάσει», αναφέρει η Φωτεινή Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιτό νυφικό που επέλεξε η Φωτεινή Γεωργαντά σχεδιάστηκε από τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Χλόη Γεωργάκη – Ομπολένσκι, ξαδέλφη της, η οποία είναι επίσης παντρεμένη με Ρώσο αριστοκράτη.

    Η Φωτεινή Γεωργαντά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Οξφόρδη. Από το 2012 εργάστηκε ως σύμβουλος σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους και ο οργανισμός υγείας και πρόνοιας Leonard Cheshire. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύει πάνω στο βραβείο «Stelios», το οποίο σε συνεργασία με το Stelios Philanthropic Foundation του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου, υποστηρίζει επιχειρηματίες με αναπηρία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο πατέρας της, Φίλιππος, ήταν πρόεδρος της αρωματοποιίας Φίλιππος Γεωργαντάς 1864. Στη μεταπολεμική περίοδο ήταν συνεργάτης της Christian Dior.

    Από την άλλη, ο πρίγκιπας Ροστισλάβ Ροστισλάβοβιτς Ρομανόφ γεννήθηκε στο Lake Forest στο Ιλινόις των ΗΠΑ και είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ρόστισλαβ Ροστισλάβοβιτς ΙΙ και της συζύγου του, Κρίστια Ίπσεν. Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας Ρομανόφ που επέστρεψε για να ζήσει στη Ρωσία.

    Μαζί με τους γονείς του και την υπόλοιπη οικογένειά του, παρακολουθούσε την επίσημη ταφή της αυτοκρατορικής οικογένειας Ρομανόφ στην Αγία Πετρούπολη το 1998. Είναι ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομανόφ και εκπρόσωπος της οικογένειας Ρομανόφ στη Ρωσία.

    Σημειώνεται ότι ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ είναι ο μοναδικός απόγονος της δυναστείας των Ρομανόφ που ζει πλέον μόνιμα στη Ρωσία, ωστόσο δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα στον ρωσικό θρόνο.

    Ο οίκος των Ρομανόφ, μετά την εποχή του τσάρου Νικόλαου του Α΄ χωρίστηκε σε 4 παρακλάδια. Ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ ανήκει στον κλάδο των Μιχαηλοβίτς. Ο παππούς του Ρόστισλαβ ήταν ο πρίγκιπας Ροστισλάβ Ρομανόφ, γιος της Μεγάλης Δούκισσας Ξένιας Ρομανόφ, αδελφής του τελευταίου Τσάρου της χώρας, Νικολάου του Δεύτερου. Το νεαρό – τότε- αγόρι βρέθηκε στη φυλακή, αλλά απελευθερώθηκε το 1918, πριν εκτελεστεί, όταν οι Γερμανοί κατέκτησαν την Κριμαία. Έτσι κατάφερε να διαφύγει στη Μάλτα και αρκετά χρόνια αργότερα να εγκατασταθεί μόνιμα στις Κάννες της νότιας Γαλλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Σπάνια δημόσια έξοδος με τον Βύρωνα Βασιλειάδη στο Ηρώδειο

    Louis Vuitton: Η Μήλος ως ιδανικό σκηνικό σε μια καμπάνια σαν έργο τέχνης (video)

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021



    ΣΧΟΛΙΑ