• LIFE&STYLE

    Louis Vuitton: Η Μήλος ως ιδανικό σκηνικό σε μια καμπάνια σαν έργο τέχνης (video)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Σάντυ Τσαντάκη


    Βουτιά στο απέραντο γαλάζιο. Αλλά όχι στο απέραντο γαλάζιο του Βig Blue με τον Jean-Marc Barr στο νησί της Αμοργού, μαζί με όλα τα κλισέ που έχουμε τόση ανάγκη… Έχουμε αλήθεια; «The Spirit of Travel» ή το πνεύμα του ταξιδεύειν o τίτλος του έργου που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες στα social media, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, με την προσμονή του επόμενου, σε απευθείας σύνδεση με τη Μήλο κι έναν οίκο πολυτελών ειδών που χαράζει στρατηγική και σαν ταξιδιωτικός οδηγός για λίγους και εκλεκτούς…

    Η ολοκαίνουργια διαφημιστική καμπάνια του οίκου Louis Vuitton με τη Μήλο ως ιδανικό σκηνικό έχει και στόρι. Όχι μόνο τοποθέτηση προϊόντος. Με εικόνες που «διαβάζει» ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ένα μπαούλο μέσα στη θάλασσα. Με ένα πελώριο κλειδί. Σωσίβια σε παράταξη. Και τσάντες. Παιδιά ντυμένα στα μαύρα. Μία πυραμίδα από αξεσουάρ. Σαν Tetris. Και μία ομπρέλα στην κορυφή. Ένα κόκκινο, αυτοσχέδιο τρένο, πάνω στο ονειρικό σκηνικό, με παιδιά που ζουν στο νησί και πρωταγωνιστούν στις διαφημίσεις που ταξιδεύουν την χώρα μας στον υπόλοιπο κόσμο. Ένα καϊκι φορτωμένο με βαλίτσες και το κλασικό λογότυπο. Για να γίνει και η βουτιά. Συνειρμική, αυθόρμητη, παρορμητική, στο βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο, σαν αναμνήσεις ενός παιδικού ονείρου.

    H ολοκαίνουργια διαφημιστική καμπάνια του ιστορικού γαλλικού οίκου πολυτελών ειδών Louis Vuitton έχει δύο αναγνώσεις, διαφορετική για τον Έλληνα θεατή/καταναλωτή/ακόλουθο και τον υποψήφιο τουρίστα.

    Αν είσαι Έλληνας αναγνωρίζεις την παραλία ή προσπαθείς να συλλέξεις πληροφορίες για να φτάσεις εκεί. Είναι το Σαρακήνικο; Η πιο απόκοσμη παραλία του νησιού; Ή μήπως και η Πλάθιενα;

    Κι ύστερα αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις πάει ακόμη στη Μήλο. Αλλά κι αν έχεις πάει, αν κατάγεσαι από το νησί, δεν είναι πάντα αλλιώς όταν ο τόπος σου επανασυστήνεσαι μέσα από τα μάτια ενός άλλου;

    Κι αν είσαι ξένος, ονειρεύεσαι ήδη διακοπές… «Where the f@ck is this on the map?», σκέφτεσαι ότι θα είσαι «lost in translation», συνειδητοποιείς ότι Κυκλάδες δεν είναι μόνο η Μύκονος, διαβάζεις ότι η Μήλος έχει περισσότερες από 70 παραλίες, προσφέρεται και για… σανσέτηδες (που δεν πάνε πλέον μόνο στη Σαντορίνη), θέλεις να γευτείς ντόπιες συνταγές, πιταράκια, λαδένια και καρπουζόπιτα.

    Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν είσαι πελάτης του ιστορικού οίκου με τους 45,6 εκατ. ακόλουθους; Μας αρκεί η υπενθύμιση. Η διαφήμιση σαν έργο τέχνης. Με πρωταγωνιστή τo νησί που αναδείχτηκε φέτος Νο1 στη λίστα με τα Top 25 Islands in the World, σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure.

    Το ρεπεράζ είχε γίνει καιρό πριν, από την ελληνική εταιρία παραγωγής με τον οίκο να χρησιμοποιεί ένα εξ ολοκλήρου τοπικό συνεργείο. Θα ακολουθήσουν Ιορδανία και Γαλλία. Φωτογράφος η Viviane Sassen. Ήρθε στην Ελλάδα, μετά από την Ισλανδία. Για να σκηνοθετήσει με τον φακό της μια συναισθηματική ιστορία, μια Οδύσσεια συναισθημάτων, πέρα από τοπία και σύνορα.

    «Νεαροί μαθητές κάνουν εξόρμηση στην καρδιά της φύσης, μεταμορφώνοντας τη μεγαλομανία της σε μία παιδική χαρά ανακάλυψης. Εντελώς αθώα, με αισιοδοξία ενσαρκώνουν ένα μέλλον όπου όλα είναι πιθανά», θα πουν οι λέξεις αποδυναμώνοντας (ίσως) τις εικόνες.

    Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, κι αυτό δεν αποτελεί κλισέ. Chosen by the Gods, όπως έλεγε και παλιά διαφημιστική καμπάνια της χώρας. Για την ιστορία, η Μήλος αποτέλεσε ιδανικό «φόντο» και για την επικοινωνία του οίκου Dior με τη συλλογή Cruise 2022. Ο Justin Bieber δεν σταμάτησε να ανεβάζει φωτογραφίες από το νησί στο Instagram του. Η Vogue βρέθηκε εκεί για editorials και αναπαραγωγή σε 27 χώρες, μέσω των αντίστοιχων εκδόσεων όταν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας εκτιμά ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μπορεί να αγγίξουν φέτος τα 12 δισ. ευρώ.

    Τσολιαδάκια -να ευχηθούμε- τέλος. Μαζί με τα γαϊδουράκια, τις μαυροφορεμένες γιαγιάδες, τον Greek moussaka. Και τα μάτια… Θυμάστε την Claudia Schiffer με τον Αντώνη Φραγκάκη στη Μύκονο στις διαφημίσεις της Guess?; Σαρακήνικο και πάλι Σαρακήνικο.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα Αρχή; Ζωάρα για τον Αλέξη Τσίπρα στο κόκκινο χαλί της πολιτικής (και του Ηρωδείου)

    37 Παράδεισοι πριν από τον Αριστοτέλη Ωνάση: Όταν η Jackie γνώρισε (και δέχτηκε πρόταση γάμου) από έναν Λόρδο

    Kenzo: Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής



    ΣΧΟΛΙΑ