• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Τετ-α-τετ με Ντράγκι και Πλένκοβιτς στο περιθώριο του EUMED 9

    • NewsRoom


    Οι ηγέτες του EUMED 9 και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φτάνουν αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών του νότου της ΕΕ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Στο περιθώριο της συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

    Στην συνέχεια, στις 14:15 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9, στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

    Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αύριο στην Αθήνα για το EuroMed9

    Στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου ο Μακρόν και ο Ντράγκι για τις εργασίες του EuroMed7



    ΣΧΟΛΙΑ