ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το story της 3E και ο οδοστρωτήρας ΑΚΤΟR, το beef Βακάκη – Citi, η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ, ποιοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, ο Κίκιζας στο My Story, ένα δικαστικό quiz και η κυρία, το εφοπλιστικό χαστούκι και τα Loro Piana
Θετικά βλέπει τα αποτελέσματα των stress test για τις Ελληνικές τράπεζες και η Moody’s.
Η επάρκεια των εποπτικών κεφαλαίων θα επιτρέψει στις Ελληνικές τράπεζες να υλοποιήσουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης που θα μειώσουν τα εναπομείναντα προβληματικά δάνεια βελτιώνοντας την κερδοφορία. Επίσης, τα αποτελέσματα των stress test δείχνουν πως οι Ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.
Η απομείωση κεφαλαίου στην άσκηση ανήλθε κατά μέσο όρο στις 610 μονάδες βάσης (μ.β.), πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (485μ.β.) αλλά οι ολοκληρωμένες και επερχόμενες κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων θα έφερναν το αντίκτυπο πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Alpha Bank πέτυχε στα stress test τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στο βασικό και το δυσμενές σενάριο.
Η Moody’s σημειώνει πως οι προσαρμοσμένοι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο δυσμενές σενάριο σε συνδυασμό με την μεθοδολογία των stress test δείχνουν πως οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιήσουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης που στοχεύουν να βελτιώσουν την κερδοφορία στο 10% και να μειώσουν τα εναπομείναντα προβληματικά δάνεια στο 5%. Τα stress test έδειξαν επίσης ότι οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν κεφαλαιακά μια σημαντική τριετή συρρίκνωση της οικονομίας χωρίς να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.
Διαβάστε επίσης:
Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τα stress tests οι 4 ελληνικές τράπεζες
Πώς θα αποκτήσουν κέρδη οι τράπεζες – Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο τα μεγέθη τους σύμφωνα με τα stress tests
Stress tests: 265 δισ. ευρώ χαμηλότερα τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών στην άσκηση της ΕΒΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.