Την έγκρισή τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της αμερικανικής Alexion από την AstraZeneca έναντι 39 δισ. δολαρίων, έδωσαν οι βρετανικές αρχές, καθώς αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω ελέγχους για το deal μεταξύ των δύο φαρμακευτικών εταιριών, για ενδεχόμενο πλήγμα στον ανταγωνισμό.
Το τελικό «πράσινο φως» από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται μετά από σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών τον Ιούνιο.
Το deal έχει ήδη λάβει πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Κολομβία, το Μαρόκο, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία.
Η εξαγορά της Alexion η οποία έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε από την AstraZeneca με στόχο να διαφοροποιηθεί από τα φάρμακα κατά του καρκίνου και να επεκταθεί στα φάρμακα κατά ανοσολογικών παθήσεων.
Το φάρμακο της Alexion το οποίο σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το Soliris, που χρησιμοποιείται κατά σπάνιων διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της PNH, μία ασθένεια που προκαλεί αναιμία και θρόμβωση.
Διαβάστε επίσης
Μελέτη έκπληξη για το AstraZeneca: 10 μήνες (και όχι 3) πρέπει να απέχει η 1η από τη 2η δόση!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η νέα φάση του ελληνικού real estate: 10 άξονες μιας ώριμης αγοράς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ευρήματα μεγάλης αξίας που εντοπίστηκαν στο σπίτι του «καίνε» τον λογιστή
- Νικήτας Κακλαμάνης: Μια απολαυστική συζήτηση με τον πολιτικό, το γιατρό γεμάτη αναμνήσεις, τα παιδικά χρόνια στην Άνδρο και η πολιτική – Τι λέει για Σαμαρά, Τσίπρα, για τον Άγνωστο Στρατιώτη και την τοξικότητα στη Βουλή
- Ο ΟΗΕ έχει πάψει να λειτουργεί, λέει ο πρόεδρος της Βραζιλίας για τα θύματα στη Γάζα