ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνίες για την απόκτηση πέντε πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου έκλεισε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου.
Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους 182,3 εκατ. δολαρίων και αφορά στην εξαγορά τεσσάρων capesize και ενός bulker kamsarmax. Η εταιρεία ενισχύει την θέση της στην αγορά ξηρού φορτίου σε μία περίοδο κατά την οποία ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο με τα ναύλα να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Τα δύο πλοία είναι νεότευκτα. Πρόκειται για ένα capesize που βρίσκεται υπό bareboat ναύλωση και θα παραδοθεί στη ναυτιλιακή το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και ένα kamsarmax που θα παραλάβει το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Τα άλλα τρία Capesize, Navios Azimuth, Navios Ray και Navios Bonavis, αγοράστηκαν από την μητρική εταιρεία, Navios Maritime Holdings, έναντι περίπου 88 εκατ. δολαρίων και θα ενταχθούν στο στόλο της τον Ιούλιο 2021.

Mετά από την κίνηση αυτή, o στόλος της Navios Partners θα αποτελείται από 94 πλοία συνολικά, εκ των οποίων 56 είναι φορτηγά πλοία και 38 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας εννέα εκατομμυρίων dwt.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου ανακοίνωσε την παραλαβή τριών πλοίων, μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Πρόκειται για το Kamsarmax Navios Amitie, κατασκευής 2021, χωρητικότητας 82.002 dwt, το οποίο ναυλώθηκε με ναύλο συνδεδεμένο με το 110% του μέσου όρου του Baltic Panamax Index (BPI 82) μέχρι τον Μάιο του 2024.
Επίσης, παρέλαβε το Navios Star (κατασκευής 2021), ένα kamsarmax χωρητικότητας 82.037 dwt, το οποίο ναυλώθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, καθώς και το capesize Navios Koyo (κατασκευής 2011), χωρητικότητας 181.415 dwt, το οποίο απέκτησε έναντι 28,5 εκατ. δολαρίων και είναι ναυλωμένο στη spot αγορά.
Διαβάστε ακόμα:
Αγγελική Φράγκου: Συμφωνίες ναύλωσης 220 εκατ. δολαρίων για πέντε containerships της Navios Partners
Οικογένεια Αλαφούζου: Πωλήσεις και αγορές VLCC από την Okeanis Eco Tankers – Αναμένει εκρηκτική ανάκαμψη στα τάνκερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Cener, Viohalco, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΕΤΕ, Profile
- Tesla: Νέα τετρακίνητη έκδοση Model Y στις ΗΠΑ με τιμή από 41.990 δολάρια
- Στο Πεντάγωνο ο Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τον Πιτ Χέγκσεθ
- ΗΠΑ–Ινδία: Εμπορική συμφωνία με μείωση δασμών στο 18% και τέλος στις αγορές ρωσικού πετρελαίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.