• Business

    Αγγ. Οικονόμου (Νίκας): «Το turn around είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας ταχύτητας» – Τι είπε για Creta Farms και Mere

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος της Νίκας Α.Β.Ε.Ε


    Ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις και τη φετινή χρονιά η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, διατηρώντας την αναπτυξιακή πορεία που διέγραψε πέρυσι παρά την πανδημία.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης, Αγγελική Οικονόμου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες δήλωσε αισιόδοξη για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως «το turn around (ανάκαμψη) της Νίκας είναι μαραθώνιος, και όχι αγώνας ταχύτητας».

    «Δεν βιαζόμαστε… επενδύουμε στην ποιότητα και στις ανταγωνιστικές τιμές, δυο στοιχεία που θα αναζητά σήμερα ο καταναλωτής», σημείωσε χαρακτηριστικά. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει πως η εταιρεία θα διατηρήσει την τιμολογιακή πολιτική, απορροφώντας τις πιέσεις που ασκούν στο κόστος παραγωγής, οι σημαντικές ανατιμήσεις των πρώτων υλών.

    «Θα παραμείνουμε συνεπής στην τιμολογιακή πολιτική που έχουμε χαράξει… Ακόμη και το 2019 όταν οι διεθνείς τιμές των πρώτων υλών σε γαλοπούλα και χοιρινό είχαν εκτιναχθεί ελάχιστο ήταν το μέρος του κόστους που μετακυλήσαμε στους καταναλωτές», ανέφερε. «Καλό», όπως είπε, είναι οι εταιρείες να βρίσκουν τρόπους να λύνουν τα προβλήματά τους.

    Ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα εισόδου σε άλλη προϊοντική κατηγορία πέραν των αλλαντικών, στην οποία σημείωσε υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης στον τομέα των vegan αλλαντικών, μια κατηγορία που ωστόσο παρακολουθούν.

    Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της πανδημίας στο HORECA, και πόσο αυτός επηρεάσει την εταιρεία, υπογράμμισε πως η εταιρεία δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε προέκυψαν ζητήματα με επισφάλειες και καθυστερήσεις πληρωμών, γιατί όπως είπε οι συνεργασίες της στον κανάλι αυτό, «μετράνε χρόνια»

    Αναφορικά με τον ανταγωνισμό και την επιστροφή της Creta Farms, η κα. Οικονόμου επεσήμανε πως έχει καταφέρει να ανακτήσει κάποια μερίδια, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν στα επίπεδα που είχε προτού καταρρεύσει και τόνισε πως «ο καθένας δίνει τη μάχη του». Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ρωσική αλυσίδα Mere, ανέφερε πως δεν έχουν κάνει κάποια επαφή με την συγκεκριμένη αλυσίδα, προσθέτοντας πως περιμένουν με ενδιαφέρον την πορεία που θα έχουν στην ελληνική αγορά, προτού αποφασίσουν οτιδήποτε.

    Κλείνοντας για το θέμα του εργοστασίου στον Άγιο Στέφανο, η κα. Οικονόμου είπε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες που ελέγχουν το ακίνητο για την επαναγορά του από την εταιρείας, και τόνισε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα με την παραγωγή αφού υπάρχει συμφωνία για επέκταση της. Όσον αφορά στον ενδεχόμενο πώλησης του βασικού μετόχου της Νίκας, δηλαδή της Chipita σε νέο ιδιοκτήτη και πόσο αυτή θα την επηρεάσει, υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της.

    Η NIKAS ξεκίνησε το 1966 και σήμερα είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλλαντικών της χώρας. Απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους και διατηρεί μερίδιο πάνω από 20% στην εγχώρια αγορά. Πέρυσι, οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 57,7 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ