ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακίνητα συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ έχει στο στόχαστρό της η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρης Καρυτινός, μιλώντας στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.
Το μεγαλύτερο μέρος των νέων επενδύσεων της Prodea και ειδικότερα το 80% αφορά γραφειακούς χώρους και οι υπόλοιπες ξενοδοχεία, κατοικίες κ.λ.π. Περίπου οι μισές είναι στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των συμφωνιών ενώ για τις υπόλοιπες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ή οι αναπτύξεις. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους είναι το 2023.
Τμήμα τους περί τα 70 εκατ. ευρώ (με τα 50 εκατ. εξ αυτών να είναι άμεσες επενδύσεις) αφορά logistics (75 χιλ. τ.μ.) τομέας με τον οποίο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ασχολείται η Prodea. Όπως είπε ο επικεφαλής της ΑΕΕΑΠ, οι αποθήκες αποτελούν στρατηγικό κλάδο ανάπτυξης της χώρας μας λαμβανομένης υπόψιν της κομβικής γεωγραφικής θέσης της. Στρατηγική της εταιρείας είναι η απόκτηση εμπορικών αποθηκών σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες, όπως και στην περίπτωση των γραφείων, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι άμεσα διαθέσιμες και απαιτείται χρόνος για την ωρίμανσή τους.
Η Prodea εκτός από επενδύσεις σε υφιστάμενα κτήρια συνεργάζεται με την Dimand σε διάφορα έργα όπως είναι ο πύργος του Πειραιά ένα εμβληματικό κτήριο, από τα ψηλότερα στην Αθήνα, το οποίο ανακατασκευάζεται με στόχο να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2023. Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό οι χρήσεις που θα έχει είναι υπό διερεύνηση και δεν αποκλείεται να μην είναι μόνον γραφεία. Ένα δεύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια σε ξενοδοχείο με 200 δωμάτια, το πρώτο Moxy στην Αθήνα.
Στρατηγική της Prodea είναι η αλλαγή τόσο της σύνθεσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακινήτων της. Από πλευράς ποιοτικών χαρακτηριστικών, η ΑΕΕΑΠ λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψιν παραμέτρους που αποτελούσαν πυλώνες της ανάπτυξης της, όπως η αειφορία, η επένδυση σε βιοκλιματικά κτήρια γραφείων που υιοθετούν τις αρχές της Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Διακυβέρνησης (Environmental and SocialGovernance, «ESG»).
Διαβάστε επίσης:
Cenergy: Ακόμη καλύτερα τα επόμενα τρίμηνα-Σκέψεις για νέες επενδύσεις από το 2022
Πώς το CVC αντιστρέφει το brain drain και φέρνει κορυφαία στελέχη στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Drewry: Συνεχίστηκε η πτώση κατά 5% των τιμών στη διακίνηση των κοντέινερ
- ΕΛΓΑ: Πληρωμή €6,4 εκ. σε παραγωγούς που επλήγησαν από τον Παγετό την άνοιξη 2025
- Παπαστεργίου: «Το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης Βιολάντα»
- Συγγένειες στη ζωή και στην τέχνη – «Άηχοι διάλογοι» δύο σπουδαίων δημιουργών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.