• Business

    Cenergy: Ακόμη καλύτερα τα επόμενα τρίμηνα-Σκέψεις για νέες επενδύσεις από το 2022

    Cenergy: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός δυναμικού καλωδίου για τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα

    Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Σχέδια επενδύσεων επέκτασης της παραγωγικής της δυναμικότητας εξετάζει η διοίκηση της Cenergy από το 2022, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη διεθνή ζήτηση σε υποθαλάσσια καλώδια. Η ενεργειακή μετάβαση, δημιουργεί αυξημένες ανάγκες επενδύσεων σε διασυνδέσεις και νέα αιολικά πάρκα με αποτέλεσμα η ζήτηση καλωδίων στην Ευρώπη να κινείται συνεχώς ανοδικά κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

    Γι αυτό εξάλλου σημείωσε αύξηση το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2021, που σήμερα βρίσκεται  στο υψηλότερο επίπεδο που έχει επιτευχθεί ποτέ από τους δύο κλάδους και διαμορφώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2021, κάτι που σηματοδοτεί την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου (31/12/2020: 500 εκατ. ευρώ).

    Ακόμη καλύτερα από το πρώτο τρίμηνο του 2021 της Cenergy  που ανακοινώθηκε χθες, αναμένεται να είναι τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο είναι το δυσκολότερο του έτους.

    Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι πολύ καλή, καθώς η ζήτηση του κλάδου των καλωδίων είναι συνεχώς αυξητική, λόγω των μεγάλων αναγκών σε  επενδύσεις που δημιουργεί η ενεργειακή  μετάβαση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η μονάδα  της εταιρείας για τα υποθαλάσσια καλώδια δουλεύει στο 100% της δυναμικότητάς της, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και των άλλων μεγάλων εταιρειών του κλάδου, με αποτέλεσμα να είναι στο όριό της η παραγωγική δυναμικότητα του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Το 2021, αναφέρουν πληροφορίες από την εταιρεία, αναμένεται να είναι μια χρονιά αυξητική από το 2020, αλλά με το μίνιμουμ επενδύσεων. Ωστόσο φέτος η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει το ενδεχόμενο σημαντικών επενδύσεων επέκταση της παραγωγικότητας από το 2022, ώστε η Cenergy να μπορέσει να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

    Στο φετινό πρώτο τρίμηνο, τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας κινήθηκαν ανοδικά, και παρουσίασε υπερδιπλάσια κέρδη από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο στα 4,9 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

    Οι πωλήσεις τριμήνου έφτασαν στα 228,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες +4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (α’ τρίμηνο 2020: 219,5 εκατ. ευρώ).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ