ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την τελευταία του πνοή φέρεται να άφησε ο Μπέρνι Μέιντοφ, ο χρηματιστής που είχε ομολογήσει την ενοχή του για την ενορχήστρωση του μεγαλύτερου σχήματος Ponzi στην ιστορία, όπως ανέφερε το Associated Press την Τετάρτη, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος η οποία μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας.
Ο Μέιντοφ εξέτιε την ποινή του στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο στο Butner της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την πηγή του AP, προήλθε από φυσικές αιτίες.
Πέρυσι, οι δικηγόροι του Μέιντοφ είχαν καταθέσει έγγραφα προκειμένου να αποφυλακιστεί ο πελάτης του, τονίζοντας πως υπέφερε από νεφρική νόσο σε τελικό στάδιο και άλλες χρόνιες ιατρικές παθήσεις. Το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο Μέιντοφ παραδέχτηκε την εξαπάτηση χιλιάδων πελατών επί δεκαετίες, σε ένα σκάνδαλο 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του, ο Μέιντοφ υποστήριζε ψευδώς προς τους πελάτες του ότι είχαν κρατήσεις 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί περισσότερα από τα 13 δισ. δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο Μέιντοφ 10 χρόνια μετά: Οι αποζημιώσεις, οι 70+ Έλληνες της «πυραμίδας» και ο παράγων Φιξ
H Ρουθ Μέιντοφ επιστρέφει 600.000 δολάρια στα θύματα του συζύγου της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι γύρευε η ισραηλινή πρέσβης και ένας πρίγκιπας στον Κώστα Τασούλα;
- Μητσοτάκης: Οι βαθιές τομές απαιτούν μεταρρυθμιστικό σχέδιο και σταθερότητα, η δικαιοσύνη να μένει εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων
- Μαρινάκης: Μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός
- Philosofish: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Θωμάς Χασιώτης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.