ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προειδοποίηση Στουρνάρα μέσω mononews για Ιράν: «Κλειδί η διάρκεια του πολέμου και οι τιμές ενέργειας»
Στην αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου της προχώρησε η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με την Alpha Bank.
Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι εξασφάλισε δάνειο 17 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο Libor συν 3,35%, και περίοδο αποπληρωμής πέντε χρόνια.
Ο πρόεδρος και CEO της Pyxis, Βαλέντιος Βαλεντής σχολίασε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε την συνεργασία μας με την Alpha Bank, η οποία μας χορήγησε επιπλέον δάνειο 17 εκατ. δολαρίων με όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της τριμηνιαίας απόσβεσης των 300.000 δολαρίων, παρόμοιους με το υφιστάμενο δάνειο που συνδέεται με τον πλοίο μας, Pyxis Theta.
Αυτή η νέα διευκόλυνση μας παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μόχλευσης του ισολογισμού μας, της επιμήκυνσης της μέσης ωρίμανσης του χρέους μας και της μείωσης των συνολικών πληρωμών κεφαλαίου και τόκων. Για παράδειγμα, το ενοποιημένο σταθμισμένο μέσο επιτόκιο του χρέους μας έχει μειωθεί από 7,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε περίπου 5% που είναι σήμερα. Δεν έχουμε προγραμματισμένη λήξη δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια”.
Σημειώνεται ότι η Pyxis ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Alpha Bank τον Ιούλιο 2020, όταν συμφώνησε στην λήψη δανείου με εξασφαλίσεις, ύψους 15,25 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία διαθέτει στόλο με πέντε τάνκερ μέσης ηλικίας 8,8 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου 2021, συνολικής χωρητικότητας 170,019 dwt.
Πρόκειται για τα πλοία Pyxis Epsilon χωρητικότητας 50,295 dwt, κατασκευής 2015, το χωρητικότητας 50,667 dwt Pyxis Malou (κατασκευής 2009), το χωρητικότητας 51,800 dwt Pyxis Theta (κατασκευής 2013), καθώς και τα μικρότερα, Northsea Alpha και Northsea Beta χωρητικότητας 8,600-dwt, που κατασκευάστηκαν αμφότερα το 2010.
Διαβάστε ακόμα:
Spring Marine Management: Η χαμηλών τόνων ελληνική ναυτιλιακή ισχυροποιεί τον στόλο της
Νέο μπαράζ εξαγορών second hand πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές – Στο επίκεντρο τα bulkers
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ
- ΥΠΕΝ: Διαβεβαιώσεις για επάρκεια ενέργειας εν μέσω κρίσης στη Μέση Ανατολή
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 109,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή
- Τραμπ για Ιράν: Εγώ ανάγκασα τους Ισραηλινούς να επιτεθούν – Έξαλλος με Σάντσεθ και Στάρμερ «Δεν είναι και ο Τσώρτσιλ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.