Στο κέντρο δοκιμών της Alfa Romeo, το Μπαλόκο, ο νέος επικεφαλής της φίρμας είχε μια απολαυστική επαφή.
Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, ο νέος CEO της Alfa Romeo αγαπά τα σπορ αυτοκίνητο: Φόρεσε κράνος, δέθηκε με τις ζώνες 6 σημείων και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια από τις πρωτότυπες Giulia GTAm που χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη του μοντέλου, απολαμβάνοντας το μοναδικό χαρακτήρα της πιο ισχυρής Alfa Romeo παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ.
Η ισχύς του κινητήρα, η εξαιρετική ισορροπία του συνόλου και βέβαια η κίνηση στους πίσω τροχούς προσέφεραν μια απολαυστική εμπειρία στον επικεφαλής της Alfa Romeo που δεν δίστασε να οδηγήσει την GTAm σε εντυπωσιακές γωνίες, δηλώνοντας στο τέλος της δοκιμής ενθουσιασμένος με το νέο δημιούργημα της μάρκας, αλλά και τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της: “Εντυπωσιάστηκα! Είναι μοναδική εμπειρία που βρέθηκα πίσω από το τιμόνι και δοκίμασα τη φανταστική απόδοση της Alfa Romeo Giulia GTAm! Με χαρά συνάντησα τους μηχανικούς αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου σε αυτό τον ιστορικό χώρο δοκιμών όπου έχουν εξελιχθεί πολλά από τα θρυλικά μας μοντέλα»

Το αρκτικόλεξο GTA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Giulia Sprint GTA του 1965, μια ειδική έκδοση με βάση την Sprint GT και «μεταφράζεται» σε “Gran Turismo Alleggerita”, με την τελευταία λέξη να αποτελεί τον ιταλικό όρο για το «ελαφρωμένη». Η σύγχρονη Giulia GTAm ξεχωρίζει αμέσως με μια σειρά χαρακτηριστικών που αφορούν στην εμφάνιση, αλλά και στις επιδόσεις.
Η βελτιωμένη αεροδυναμική, το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο και βέβαια το χαμηλότερο βάρος συντελούν ώστε η νέα Giulia GTAm να διαθέτει την κορυφαία αναλογία 2,82 kg/ps. Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, μετά τις επεμβάσεις τον μηχανικών, αύξησε την απόδοση του από τους 510 στους 540 ίππους, ενώ μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά, φτάνοντας τα 1.520 κιλά.

Η Alfa Romeo GTA και η σκληροπυρηνική GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα και εκτός από ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο θα προσφέρουν στους τυχερούς αγοραστές και μια σειρά μοναδικών προνομίων. Εδώ μπορείτε να δείτε το video με τη γνωριμία του Ιμπαράτο με την Giulia GTAm.

Διαβάστε επίσης:
F1: Ιδού τα μυστικά της νέας Ferrari SF21! (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολεοδομία Κατερίνης: Απολογούνται σήμερα 7 συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα «φακελάκια»– «Ταρίφες» έως 7.000 ευρώ
- Χρηματιστήριο: «Μουδιασμένο» άνοιγμα με φόντο το placement Paulson στην Πειραιώς – Πιέσεις σε Motor Oil και ΕΛΠΕ
- Μητσοτάκης από την Οιχαλία: Στήριξη στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και 200 νέες θέσεις εργασίας
- Commerzbank: Μειώνει τις προβλέψεις για τα έσοδα παρά το άλμα 45% στα κέρδη – Μία «ανάσα» μακριά της η UniCredit
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Τι θα γίνει σε ΤΙΤΑΝ και Alpha, ο Ψάλτης και το Investor Day, τα ζόρια του Μανωλόπουλου, σύννεφα για Lamda, τα 4 δισ. του super Βαφειά, ποιοι προηγούνται στον Βόρειο τομέα, το τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Δένδια, ποιο σπίτι πουλήθηκε 30.000 το τ.μ.
Pizza Fan: Αποκαλυπτικό μήνυμα στους franchisees για συμφωνία εξαγοράς της αλυσίδας – Όλο το παρασκήνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.