• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί η Coca Cola κρατάει καθηλωμένη την αγορά

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Η Coca Cola των 9,6 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση κρατάει καθηλωμένη την αγορά με απώλειες πάνω από 3% ΕΕΕ 0,47% 30,08, στα 25,96 ευρώ, και με όγκο 25.000 τεμαχίων.

    Η συνεισφορά της στον δείκτη αγγίζει το 10%, που σημαίνει ότι αν περιοριστούν ενδοσυνεδριακά οι απώλειες, η αγορά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και σήμερα, αλλάζοντας σε θετικό πρόσημο.

    Οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι οριακές, κοντά στο 0,3%, με τον Γενικό Δείκτη στις 784 μονάδες και συναλλαγές στα 35,2 εκατ. ευρώ.

    ΟΤΕ και ΟΠΑΠ καταγράφουν άνοδο πάνω από 1,4%, στα 12,62 και πάνω από 11 ευρώ αντίστοιχα. Μέρισμα χρήσης για τον ΟΤΕ πάνω από τις προβλέψεις, 0,68 ευρώ, ισχυρά EBITDA, αποτελούν τον οδηγό για τους συναλλασσόμενους σήμερα.

    Μικρή αντίδραση στα ΕΛΠΕ, στα 5,45 ευρώ, καθώς τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι η πτώση των καθαρών κερδών το 2020 είναι διαχειρίσιμη. Στα «συν» και το μέρισμα των δέκα λεπτών.

    Κέρδη 2,6% για την Alpha με την Axia να βλέπει περιθώρια ανόδου άνω του 200% για τη μετοχή. Η μετοχή αντιδρά 0,82 ευρώ. Η αγορά συζητεί τη στενή σχέση Alpha – Axia, αφού η τελευταία ήταν σύμβουλος στην πώληση του πακέτου των κόκκινων δανείων.

    Από εκεί και πέρα συνεχίζει ανοδικά η Aegean, στα 5,07 ευρώ, καθώς συζητείται όλο και πιο πολύ στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες, πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Αντίδραση βγαίνει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ανεβάζει κεφαλαιοποίηση στα 866 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η κεφαλαιοποίηση της ΤΕΝΕΡΓ υποχωρεί κάτω από τα 1,4 δισ. ευρώ, με απώλειες οριακές την Παρασκευή, στα όρια των 12 ευρώ.

    Τα 13 ευρώ αποτελούν τελευταίο οχυρό στήριξης για τη μετοχή της Jumbo που ενισχύεται στα 13,30 ευρώ, στα 11,43 ευρώ ενισχύεται η ΜΟΗ, με την αγορά να αναμένει επίδοση ταυτόσημη με αυτή των ΕΛΠΕ, που τα αποτελέσματά τους ήταν αναμενόμενα μεν, καλύτερα των εκτιμήσεων δε.

    Οι συναλλαγές ενισχύονται στα 40 εκατ. ευρώ, με 66 μετοχές να υποχωρούν και 31 να ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ