• Business

    Στα ευρωπαϊκά όργανα οι εργαζόμενοι της Pipelife

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Μετά την απόφαση της εταιρείας να τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Θήβα και να απολυθούν 70 εργαζόμενοι.

    Την δυνατότητα προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν εκπρόσωποι από το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας Pipelife, το Εργατικό Κέντρο Θήβας, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και την ΓΣΕΕ, μετά την απόφαση της αυστριακής Pipelife International, μέλους του ομίλου Wienerberger ΑG, να τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Θήβα και να απολυθούν 70 εργαζόμενοι.

    Πρόκειται για άλλο ένα λουκέτο που αναμένεται να προστεθεί, σε όλα αυτά που έχουν καταγραφεί κατά την αποβιομηχάνιση της χώρας.

    Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΓΣΕΕ στο «Mononews», δεν έχει τηρηθεί η νομοθεσία όσον αφορά την ενημέρωση και διαβούλευση των εργαζομένων πριν το κλείσιμο της μονάδας στη Θήβα. «Αφού η εταιρεία δεν έχει πτωχεύσει, δεν μπορεί να κλείσει σε μια νύχτα την μονάδα στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε ομαδική απόλυση 70 εργαζόμενους», επισημαίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τηρείται ούτε το εθνικό, ούτε το ευρωπαϊκό δίκαιο.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας το κλείσιμο της μονάδας στη Θήβα.

    Μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι η επιλογή της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου δεν συνδέεται με την παραγωγή και την ζήτηση προϊόντων και προσθέτουν ότι η διοίκηση του μητρικού Ομίλου δεν εξέτασε ούτε το ενδεχόμενο πώλησης της ελληνικής θυγατρικής.

    Η εταιρεία και ο Γενικός Διευθυντής Γεώργιος Λυσσαίος μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστοποιήσει τον λόγο και τα οικονομικά δεδομένα που την οδηγούν σε κλείσιμο της μονάδας στις 31 Μαρτίου, βάζοντας τίτλους τέλους έπειτα από 25 χρόνια λειτουργίας.

    Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η διοίκηση της εταιρείας αφήνει στο δρόμο 70 οικογένειες, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει πολλές θυσίες με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Η Συνομοσπονδία ζήτησε να παρέμβει άμεσα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο.

    Η εταιρεία PIPELIFE

    Σημειώνεται πως ο όμιλος PIPELIFE είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συστημάτων πλαστικών σωληνώσεων διεθνώς. Διαθέτει παρουσία σε 27 χώρες και λειτουργεί 28 εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Ευρώπη.

    Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Θήβα Βοιωτίας παράγονται συστήματα σωληνώσεων από πολυαιθυλένιο (PE), πολυπροπυλένιο(PP) και PVC με πληθώρα εφαρμογών στην Οικοδομή, στα Τεχνικά έργα, στην Γεωργία, στην Βιομηχανία, κλπ.

    Η PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι πιστοποημένη σύμφωνα με το πρότυπο Διαχείρησης Ποιότητας ISO 9001:2015 και το πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρησης ΙSO ISO 14001:2015 για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και διανομή συστημάτων σωλήνων & εξαρτημάτων πολυαιθυλενίου(PE), πολυπροπυλενίου(PP) και μη πλαστικοποιημένου Πολυβινυλοχλωριδίου(PVC-U). Πρόκειται για ένα κορυφαίο διεθνή κατασκευαστή σωληνώσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε κάθε δομή κτιρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ