• Business

    Ρ. Φωτεινού (Public): Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να αποκτήσουν «ψηφιακή βιτρίνα» – Πάνω από 20% ο τζίρος των ηλεκτρονικών πωλήσεων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    H Head of Marketplace & Content της Public, Ρενάτα Φωτεινού


    Νέες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του marketplace της δρομολογεί η Public, συμβαδίζοντας με την αλματώδη άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Όπως ανέφερε χθες η Head of Marketplace & Content της Public, Ρενάτα Φωτεινού σε διαδικτυακή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), η εταιρεία επενδύει συνεχώς στους τομείς των logistics, του last mile, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού και τόνισε πως επιδίωξή της είναι να δώσει ακόμη περισσότερες επιλογές στους πελάτες.

    Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη στρατηγική της Public στο πλαίσιο της omnichanel (πολυκαναλική) προσέγγισης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Ο τζίρος των ηλεκτρονικών πωλήσεων διαχρονικά αγγίζει και ξεπερνά το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

    Σύμφωνα με την κα. Φωτεινού, το marketplace της Public δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα προϊόντα τους, σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές και να ανοίξουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξή τους (Η επισκεψιμότητά του ανέρχεται σε περίπου 65 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο). Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στα πλεονεκτήματα που διαθέτει, λέγοντας πως ξεχωρίζει για την επικοινωνία, την προβολή και την προώθηση των προϊόντων, αλλά και για την ασφάλεια που παρέχει όσον αφορά στις πληρωμές.

    Η κα. Φωτεινού κάλεσε τον εμπορικό κόσμο να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες του marketplace των Public, επισημαίνοντας πως τα καταστήματα μπορούν να αποκτήσουν την δική τους «ψηφιακή βιτρίνα» με μηδενικό κόστος αρχικής επένδυσης. «Με μηδενικό κόστος αρχικής επένδυσης μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκατομμύρια πελάτες και να πετύχετε αύξηση πωλήσεων με μικρά λειτουργικά έξοδα και χωρίς να χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη τεχνογνωσία…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ανακοίνωσε μάλιστα πως όσα καταστήματα ανήκουν στον ΕΣΑ αποφασίσουν να ενταχθούν στο marketplace θα έχουν δωρεάν συνδρομή για έξι μήνες. Για την εμπειρία από τη συνεργασία με την Public μίλησε ο Σταύρος Καφούνης, ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Kidscom, λέγοντας πως έδωσε τη δυνατότητα στην επιχείρησή του να προσεγγίσει μια μερίδα καταναλωτών που μέσα από τα υπάρχοντα δίκτυα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν αλλά και οι Λάζαρος Κριμάτογλου της Esmarket, ο Λεωνίδας Αλεξανδράτος της Power Force και ο Χριστόφορος Μεντής της Etech.

    Το marketplace της Public συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 καταστήματα που προσφέρουν πάνω από 1 εκατομμύριο επιλογές στους καταναλωτές. Ανήκει στον όμιλο της PMM, ο οποίος προέκυψε από την ένωση της Public και της MediaMarkt διαθέτει παρουσία σε δυο χώρες με 70 καταστήματα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή παρουσίαση όλων των ψηφιακών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Στρατηγική συνεργασία Google Ελλάδος με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για τη στήριξη του λιανεμπορίου

    Κεφάλαια €12,2 δισ. διατέθηκαν το 2020 στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ