ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Αντανακλαστικά στο τέλος, μάζεψαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ, αλλά τράβηξε ΔΕΗ, Μότορ Όιλ και ΟΤΕ
Αν ήταν στο χέρι πολλών επαγγελματιών η σημερινή και η αυριανή (μισή) συνεδρίαση θα θεωρούνταν ως μη… γενόμενες.
Οι συναλλαγές είναι λίγες, το ενδιαφέρον υποτονικό, η προσοχή εστιασμένη εκτός ταμπλό. Όσες κινήσεις ήταν να γίνουν ενόψει της νέας χρονιάς, έχουν γίνει.
Κανείς δεν περιμένει στο τέλος για να τοποθετηθεί ή να χαράξει επενδυτική στρατηγική, αναφέρουν οι επαγγελματίες, αφού θα αλλοίωνε τις θέσεις σε ένα επαγγελματικό χαρτοφυλάκιο, που σημαίνει ότι θα επηρέαζε τον στόχο των αποδόσεων.
Οι όποιες κινήσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο ταμπλό, αφορούν σε προσωπικές κινήσεις των επενδυτών, απαλλαγμένες όμως, από το επαγγελματικό κυνήγι των αποδόσεων.
Υπό τα δεδομένα αυτά, η αγορά για τρίτη μέρα συνεχίζει πάνω από τις 800 μονάδες με πολύ μικρές απώλειες 0,50% και τζίρο της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες υποχωρούν οριακά στις 518 μονάδες, με οριακές απώλειες κι για τις τέσσερις συστημικές. Στο 1,24 υποχωρεί η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74, στα 2,24 η ΕΤΕ, στα 0,589 η Eurobank και στα 0,95 η Alpha (η μόνη που σημειώνει πτώση πάνω από 1%).
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει το βάθος αγοράς εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής, δίνει την εντύπωση ότι σε πολλά χαρτιά δεν βγαίνει άμυνα.
Άρα λοιπόν, έχουμε την Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,99% 6,15 να υποχωρεί κάτω από τα 3,70 ευρώ με μόλις… 500 τεμάχια.
Η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ σημειώνει πτώση πάνω από 2%, στα 7,61 ευρώ με περίπου 7.000 τεμάχια, όταν την αντίστοιχη ώρα το προηγούμενο διάστημα οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 20.000. Η ΕΧΑΕ υποχωρεί με 817! Αντιστοίχως η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 0,87% 5,82 ενισχύεται με… 326.
Πιέσεις βγαίνουν επίσης, στον ΟΤΕ, στα 13,17 ευρώ με 56 χιλιάδες τεμάχια.
Σε θετικό έδαφος περνάει η Τέρνα Ενεργειακή στα 13,06.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγορές (Wrap): Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με φόντο τα σενάρια εκεχειρίας στο Ιράν
- Paramount: Προς αναζήτηση χρηματοδότησης σχεδόν 24 δισ. δολαρίων από 3 κρατικά επενδυτικά ταμεία για την εξαγορά της Warner Bros
- Πετρέλαιο: Σε ανοδική πορεία μετά τις απειλές Τραμπ για καταστροφή των υποδομών του Ιράν – Το WTΙ ξεπερνά ξανά το Brent
- Ιωάννινα: Σεισμός 4,3 Ρίχτερ τώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.