ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Bitcoin: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων, έπειτα από τη λήξη 14 δισ. δολαρίων options – Αμυντική στάση υιοθετούν οι επενδυτές
Ο χρυσός και το Bitcoin μπορούν να συνυπάρχουν, υποστηρίζει η Goldman Sachs.
Μπορεί το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να «κλέβει» ζήτηση από τα εδραιωμένα ως ασφαλή καταφύγια, αλλά η ισχύς του πολύτιμου μετάλλου δεν θα επηρεαστεί, αναφέρει.
«Η πρόσφατη χαμηλή απόδοση του χρυσού έναντι των πραγματικών επιτοκίων και του δολαρίου προκάλεσε ανησυχία σε μερίδα επενδυτών, ότι το bitcoin θα αντικαταστήσει τον χρυσό», σημειώνει η Goldman Sachs. Ωστόσο «δεν βλέπουμε την αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin ως υπαρξιακή απειλή για την επιλογή του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο».
Η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει καταγράψει ένα τεράστιο ράλι ανόδου αυτόν τον μήνα, ξεπερνώντας τα 23.000 δολάρια, σε ένα νέο υψηλό. Στις 16 Δεκεμβρίου έσπασε για πρώτη φορά το όριο των 20.000 δολαρίων. Η εκτόξευσή του εγείρει συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο θα μειώσει τον ρόλο του χρυσού, με την JPMorgan να υποστηρίζει ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων στην mainstream χρηματοδότηση έρχεται εις βάρος του bullion (χρυσός, ασήμι ή άλλα πολύτιμα μέταλλα με τη μορφή ράβδων).
«Δεν βλέπουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το ράλι του Bitcoin… κανιβαλίζει την αγορά χρυσού και πιστεύουμε ότι τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν» δήλωσε η Goldman.
Το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ ο χρυσός αυξήθηκε κατά 24% μετά το ρεκόρ πάνω από τα 2.075 / ουγγιά τον Αύγουστο. Ο Scott Minerd της Guggenheim Investments πιστεύει ότι η έλλειψη του Bitcoin, σε συνδυασμό με την «αχαλίνωτη εκτύπωση χρημάτων» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μπορεί να στείλει το bitcoin μέχρι και τα 400.000 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ διαλύθηκε από την αστυνομια
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε στο σπίτι του 82χρονος που είχε καταγγείλει τη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- ΥΠΕΞ για επίθεση κατά ελληνορθοδόξων στη Συρία: «Παρακολουθούμε στενά με ανησυχία την κατάσταση στην αλ Σουκαϊλαμπίγια»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.