ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 21 Δεκεμβρίου θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού το αίτημα της ΔΕΠΑ Εμπορίας περί απαλλαγής της από την υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής και «ΕΑ») θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου 2020 για να εξετάσει, κατόπιν εισήγησης, κατά το άρθρο 25 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, το αίτημα της ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ για επανεξέταση της υπ’ αριθ. 3 Δέσμευσης που έχει αναλάβει η εταιρεία, δυνάμει της υπ’ αριθ. 551/VII/2012 Απόφασης της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε βάσει των υπ’ αριθ. 589/2014, 596/2014, 618/2015, 631/2016 και 651/2017 Αποφάσεων της.
Κατά την εισήγηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαμορφωθείσες συνθήκες στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, εκτιμάται ότι η υπ’ αριθ. 3 Δέσμευση της υπ’ αριθ. 551/VII/2012 Απόφασης της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, έχει πλέον επιτελέσει τον σκοπό της, ήτοι την παροχή ρευστότητας στην αγορά φυσικού αερίου και ιδίως την ανάπτυξη επαρκών ανταγωνιστικών δυνάμεων.
Κατά την ανωτέρω εισήγηση, προτείνονται τα ακόλουθα:
– Να διαπιστωθεί ότι έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των γεγονότων στα οποία βασίστηκε η υπ’ αριθ. 551/VII/2012 Απόφαση της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 3 Δέσμευση της ΔΕΠΑ και
– Να κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΠΑ περί απαλλαγής της από την υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, κατά τα οριζόμενα και στην υπ’ αριθ. 631/2016 Απόφαση της ΕΑ.»
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη Ζελένσκι πριν την συνάντηση με Μητσοτάκη: Η Ουκρανία θα εισάγει φυσικό αέριο από την Ελλάδα
- Στο δόγμα των δύο κρατών επανέρχεται ο Φιντάν: «Η μόνη λύση που εγγυάται ισότητα»
- Χατζηδάκης: Στην πράξη αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα ανεβαίνει – Καταρρίπτονται οι μύθοι για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική
- Μητσοτάκης: Στόχος μας πλέον είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α – Εργαζόμαστε με την Κύπρο για την είσοδο ξένων επενδυτών στο καλώδιο