ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν απλώς… ανοσία στην πανδημία, αλλά έχουν βγάλει τεράστια κέρδη από αυτήν, αυξάνοντας εντυπωσιακά τον πλούτο τους.
Ανάλυση του Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 1 τρισ. δολάρια από τον Μάρτιο, ένα ποσοστό πάνω από 34%.
Αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Τότε για τους 400 πλουσιότερους στη λίστα του Forbes χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τη «Μεγάλη Ύφεση». Τα ευρήματα της ανάλυσης δείχνουν μια αύξηση πλούτου που αφορά μόλις 650 άτομα – σε μια εποχή που σχεδόν 7 εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους όταν λήξουν τα μορατόριουμ.
Υπάρχουν 650 δισεκατομμυριούχοι στη λίστα, από τους οποίους 47 είναι νεοαφιχθέντες με 11 να αποχωρούν λόγω θανάτου ή οικονομικής πτώσης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Τζέφ Μπέζος που κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 69,4 δισ δολάρια μεταξύ 17 Μαρτίου και 24 Νοεμβρίου. Το αφεντικό της Amazon και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει τώρα περιουσία που αγγίζει τα 182,4 δισ. δολάρια.

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό κέρδος για την φετινή χρονιά πέτυχε το αφεντικό της Tesla και CEO της SpaceX , Ίλον Μάσκ, ο οποίος έχει δει την περιουσία του να καταγράφει μια -τουλάχιστον – εκρηκτική άνοδο. Στο προαναφερθέν διάστημα, ο πλούτος του σημείωσε άνοδο 414%, από “μόλις” 24,6 δισ. δολάρια σε 126,2 δισ, καθιστώντας τον, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Απεικονίζοντας το μέγεθος της οικονομικής ανισότητας στις ΗΠΑ σήμερα, οι δισεκατομμυριούχοι κατέχουν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει το 3,5% του συνόλου του ιδιωτικού πλούτου στη χώρα. Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων είναι τώρα διπλάσιος από αυτόν που κατέχει το 50% του συνόλου όλων των αμερικανικών νοικοκυριών, δηλαδή περίπου…. 160 εκατομμύρια άνθρωποι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 20 Χρόνια Public, 20 Χρόνια εκδηλώσεων Βιβλίου – Όλες οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου
- Xρηματιστήριο: Με 40 εκ. ευρώ συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά!
- Βουλή: «Ενός λεπτού σιγή» για τις νεκρές εργαζόμενες στη Βιολάντα και τους νεαρούς που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία
- Υπ. Παιδείας: Δεν θα υπολογίζονται οι απουσίες έως 5 ημέρες για μαθητές με ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.