ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει.
«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.
«Δεν το αποκλείω, αλλά δεν θέλω να το δω να γίνεται», πρόσθεσε αναφερόμενος στο lockdown στις δηλώσεις του προς το ίδιο δίκτυο. Παράλληλα, ο ίδιος νωρίτερα στο Sky News προειδοποίησε τους Βρετανούς, λέγοντας ότι «το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και έχουμε μία επιλογή».
«Η επιλογή αυτή είναι είτε όλοι ακολουθούν τους κανόνες (…) είτε θα χρειαστεί να λάβουμε κι άλλα μέτρα», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Σε νέο ρεκόρ ο Dow Jones – Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές έριξαν τον Nasdaq
- Πετρέλαιο: Άνοδος καθώς η ισχυρή αγορά καυσίμων αντισταθμίζει τα ασθενή σήματα από το αργό
- Πιερρακάκης: από το 2019 έως σήμερα έγιναν στην Ελλάδα όσες άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν γίνει στα πρώτα 17 χρόνια του ευρώ
- Δομινικανή Δημοκρατία: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα