ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην προθεσμία οριστικοποίησης των δηλώσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ, η οποία λήγει σήμερα, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να δώσει χρόνο σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, από τις δύο φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους στυνταξιούχους, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα μελετηθεί η απόφαση έτσι ώστε να ενημερώθει γιαι το δημοσιονομικό κόστος.
«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tραμπ: Στον «πάγο» το σχέδιο απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μετά την αποδέσμευση αποθεμάτων από την G7
- Κοντόπουλος: «Η Ελλάδα είναι μια ιστορία ευκαιριών και ανάπτυξης» – Επιστρέφει στον διεθνή επενδυτικό χάρτη το ελληνικό Χρηματιστήριο
- Νέα επιδείνωση του καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη, στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί
- Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να τελειώσει «πολύ σύντομα, πιθανώς αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.