ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έπειτα από μακρές και έντονες αντιπαραθέσεις για τον ορισμό της ημερομηνίας των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν τελικά αυτές να διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου.
Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγο ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, ενώ το βράδυ θα συνεδριάσουν και τα κομματικά όργανα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, προκειμένου να εγκρίνουν τη συμφωνία. Μόλις χθες, ο αρχηγός του κόμματος αυτού, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να αποδεχθεί τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Ιουλίου, ενώ το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ πίεζε αυτές να διεξαχθούν νωρίτερα.
Θα είναι πρώτη φορά που μία εκλογική αναμέτρηση στη χώρα θα διεξαχθεί Τετάρτη (15 Ιουλίου), καθώς όλες μέχρι τώρα διεξάγονταν ημέρα Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές αυτές είχαν αρχικά οριστεί για τις 12 Απριλίου, όμως αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Από τις αρχές Ιανουαρίου τα «ηνία» της χώρας έχει αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις συλλογικές συμβάσεις μεταξύ Καββαθά και Χρηστίδη
- Estée Lauder: Βουτιά άνω του 20% για τη μετοχή μετά τις «χλιαρές» ετήσιες προβλέψεις
- Χρηματιστήριο: Με +5% η Άκτωρ, διόρθωση χάδι στην CCHB και πτώση λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια στις τράπεζες
- Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.