• First Top Stories

    Το φωτογραφικό άλμπουμ της συγκλονιστικής νίκης του Usain Bolt


    Ο Usain Bolt, το βράδυ της Κυριακής, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ανδρών, με χρόνο 9.81 δευτερόλεπτα. Με αυτή τη μοναδική του εμφάνιση στο Ρίο επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί, αυτόν του πιο γρήγορου ανθρώπου στον κόσμο. Η νίκη του αυτή, τον κατέστησε αυτόματα τον πρώτο sprinter στην ιστορία, που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα σε τρεις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο Usain Bolt έκανε ένα αργό ξεκίνημα, ενώ ο Αμερικανός Justin Gatlin φαινόταν πως θα ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα. Όμως, ο Bolt άρχισε να επιταχύνει, προσπερνώντας τον Gatlin και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο για ακόμα μια φορά. Ωστόσο, ο Τζαμαϊκανός αθλητής, σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα, δήλωσε πως δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

    Στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο δίπλα στο όνομα του Bolt υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού του αθλητή. Όμως, μετά την τελευταία του κούρσα απέδειξε πως τίποτα δεν τον πτοεί. Με ένα συνεχές χαμόγελο στο πρόσωπό του, νίκησε τους ανταγωνιστές του, σχεδόν αβίαστα.

    Η κατάταξη του τελικού:

    1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.81

    2. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.89

    3. Αντρέ Ντε Γκρας (Καναδάς) 9.91

    4. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.93

    5. Ακάνι Σιμπίνε (Νότιος Αφρική) 9.94

    6. Μπεν Μεϊτέ (Ακτή Ελεφαντοστού) 9.96

    7. Ζιμί Βικό (Γαλλία) 10.04

    8. Τρέιβον Μπρόμελ (ΗΠΑ) 10.06

    Γεννήμενος στο Τρελόνι της Τζαμάικα, ο 30χρονος sprinter ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας κρίκετ, όμως, γρήγορα αντιλήφθηκε την αγάπη του για το στίβο. Έτσι, σε ηλικία 15 ετών, είχε κερδίσε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Οι εξωπραγματικές επιδόσεις του έχουν κάνει όλα τα μέσα παγκοσμίως να μιλάνε για αυτόν και να τον αποκαλούν “The Lightning Bolt” και “Αστροπελέκι”. Αποτελεί επισήμως τον καλύτερο sprinter παγκοσμίως και με την τελευταία του νίκη έγραψε ιστορία.

    Usain Bolt Usain Bolt 21Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/rio-2016-talk-of-the-town-i-tsoupoti-gimnastria-ke-o-gematoulis-ethiopas-kolimvitis/66989

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/twitter-anatrichiazi-gia-periergo-prasino-chroma-stis-olimpiakes-pisines-tou-rio/66782



    ΣΧΟΛΙΑ