ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η έγκριση του master plan στο λιμάνι του Πειραιά από την κυβέρνηση της ΝΔ έγινε χωρίς την άδεια εγκατάστασης ναυπηγείου στην ναυπηγοεπισκευή».
Την φράση αυτή, την οποία επανέλαβε δυο φορές, χρησιμοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για να απαντήσει σε ερώτηση, στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει -όπως όλα δείχνουν- στον ΟΛΠ, θυγατρική της Cosco να μετατρέψει την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος σε ναυπηγείο.
«Αυτό που προέχει στην ναυπηγοεπισκευή είναι να προχωρήσουν οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων του χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως ο εκσυγχρονισμός της ναυπηγοεπισκευής εντάσσεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης.
Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει με τους φορείς του Πειραιά, αλλά και τον Περιφερειάρχη, που ανησυχούν και να τους εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει και ποια είναι η πολιτική του υπουργείου σε όλα αυτά τα ζητήματα.
Όσον αφορά στην επένδυση του ΟΛΠ για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας, ένα έργο που επίσης συγκεντρώνει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως, από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, πρέπει να προχωρήσει, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προβλήματα για να καλύψει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
«Από τη συγκεκριμένη επένδυση», είπε, «η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για την Κίνα και την Ελλάδα, θα πρέπει να επωφεληθούν και οι δυο πλευρές». Τόνισε, μάλιστα, πως δεν μπορεί οι Έλληνες εφοπλιστές να έχουν επενδύσει πάνω από 50 δισ. ευρώ σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων στα κινεζικά ναυπηγεία, να μην υπάρχουν αντίστοιχες επενδύσεις από πλευράς Κίνας στην Ελλάδα.
Ο κ. Πλακιωτάκης, κάνοντας αναφορά στη γενικότερη επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, υπογράμμισε ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί θετικά στο θέμα και πρόσθεσε πω,ς σταδιακά και προϊόντος του χρόνου, όλοι όσοι αντιδρούσαν, άλλαξαν στάση και αντιλήφθηκαν τα οφέλη για την χώρα και τάχθηκαν υπέρ της.
Υπογράμμισε, δε, πως η παρούσα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενέκρινε το αναθεωρημένο master plan του ΟΛΠ σε διάστημα τριών μηνών από την στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι οι επενδύσεις αποτελούν περιουσία του ελληνικού δημοσίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή
- Μεντβέντεφ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του
- FT: Πώς το Ισραήλ παρακολουθούσε την Τεχεράνη και έφτασε στη δολοφονία Χαμενεϊ
- Τι θα κάνει ο «Κίμων» και οι «Οχιές» στην Κύπρο, ο Δένδιας στη Μεγαλόνησο και οι Βρετανοί στον κόσμο τους, τι θα γίνει με ανασχηματισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.