Δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ, εγγυημένο από το Γαλλικό κράτος έλαβε η εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγικών προϊόντων Fnac Darty.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρεία της χώρας που κάνει χρήση του προγράμματος της κυβέρνησης Μακρόν για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και το οποίο αγγίζει συνολικά τα 110 δισ. ευρώ. Το πακέτο περιλαμβάνει άμεσες χρηματικές καταβολές στις μικρότερες επιχειρήσεις, αναβολή πληρωμών φόρων και επιδότηση εργαζομένων που η σύμβαση τους τίθεται σε αναστολή. Περίπου 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας έχουν λάβει μέχρι σήμερα δάνεια 20 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του κράτους, μέσω ενός προγράμματος που εκτελούν οι εμπορικές τράπεζες.
Σύμφωνα με το Reuters, η Fnac ακύρωσε την προγραμματισμένη διανομή μερίσματος 1,50 ευρώ στους μετόχους, ενώ το 80% των υπαλλήλων της στη Γαλλία βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας και επαναδιαπραγματεύεται την πληρωμή των ενοικίων της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Quest: EBITDA 100 εκατομμυρίων και επέκταση στις λευκές συσκευές το πλάνο Φέσσα
- Ιωάννινα – Κακαβιά: Προχωρούν οι μελέτες για τον αυτοκινητόδρομο – Πότε ξεκινάει τα έργα η ΑΒΑΞ
- Ελβετικό φράγκο: Το παρασκήνιο της ρύθμισης και το «κούρεμα» έως 25%
- Ο ανασχηματισμός στο Μαξίμου, το παρασκήνιο για το καλώδιο, η συγχώρεση του Δαμιανού, η πρόκληση των Τούρκων κι ένα hot πολιτικό quiz
