array(0) {
}
        
    
Menu
-1.01%
Τζίρος: 164.98 εκατ.

Τραμπ: Αρκετά καλή η συνάντηση Γουίτκοφ και Κούσνερ με τον Πούτιν, θα ήθελε να τερματίσει τον πόλεμο

Φιλανθρωπία και αλληλοϋποστήριξη στο χώρο της Τέχνης

Παντού στη Δύση, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας δημιουργεί ασπίδες προστασίας για τον καλλιτεχνικό κόσμο που παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να διαθέσει πενήντα εκατομμύρια ευρώ για την επιβίωση του καλλιτεχνικού τομέα. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την απόγνωση», εξήγησε η υπουργός πολιτισμού Μόνικα Γκρίτερς (Monika Grütters). «Ο χώρος της τέχνης διαχρονικά χαρακτηρίζεται […]

Ο Τζόναθαν Γέο ζωγραφίζει την Ντελεβίν

Παντού στη Δύση, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας δημιουργεί ασπίδες προστασίας για τον καλλιτεχνικό κόσμο που παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να διαθέσει πενήντα εκατομμύρια ευρώ για την επιβίωση του καλλιτεχνικού τομέα.

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την απόγνωση», εξήγησε η υπουργός πολιτισμού Μόνικα Γκρίτερς (Monika Grütters). «Ο χώρος της τέχνης διαχρονικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων ανθρώπων που τώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».

όλα κλειστά

Στη Νέα Υόρκη οι φιλάνθρωποι δημιούργησαν επενδυτικό κεφάλαιο εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων δολλαρίων με σκοπό να στηρίξει εταιρίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Υπό την επίβλεψη του Κοινοτικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης (New York Community Trust), το NYC Covid-19 Response & Impact Fund θα παραχωρεί άτοκα δάνεια σε μικρούς και μεσαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αντιμετωπίζουν απώλειες λόγω της πανδημίας.

Η χρηματική υποστήριξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει διάφορες ανάγκες όπως: προϊόντα υγείας (μάσκες, αντισηπτικά), αγορά τεχνολογίας η οποία θα υποστηρίξει εργασία από το σπίτι, ενίσχυση ρευστότητας ύστερα από πολλές ακυρώσεις εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Δέκα οχτώ οργανισμοί έχουν συμβάλλει στο επενδυτικό κεφάλαιο  -οι Φιλανθρωπίες Μπλούμπεργκ (Bloomberg Philanthropies), το Ίδρυμα Φορντ (Ford Foundation), το Ίδρυμα Άντριου Μέλον (Andrew W. Mellon Foundation), το Ταμείο των Αδελφών Ροκφέλερ (Rockefeller Brothers Fund) μεταξύ άλλων.

Συμβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες κύρους (από τους τομείς της δημόσιας υγείας, της κοινοτικής ανάπτυξης, των τεχνών) θα διευθύνει το fund.

Το Κοινοτικό ταμείο θα εξακολουθεί να πραγματοποιεί δωρεές. Κάτι παρόμοιο είχε εφαρμοστεί και μετά την 9/11 έχοντας μοιράσει πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

«Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά η φιλανθρωπική κοινότητα έχει εμπειρία στη συστράτευση των δυνάμεων στις κρίσεις», δήλωσε η  πρόεδρος του Κοινοτικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης Λόρι Σλάτσκι (Lorie Slutsky).

Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο δημιουργήθηκε το κίνημα Artists Support Pledge ύστερα από πρωτοβουλία του γνωστού βρετανού καλλιτέχνη Μάθιου Μπάροους (Matthew Burrows) με στόχο να αλληλουποστηριχθούν οι καλλιτέχνες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω απομόνωσης και αναστολής όλων των προγραμμάτων και των εκθέσεων παντού στον δυτικό κόσμο. Ήδη ορισμένοι Έλληνες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο κίνημα.

Ο Τζόναθαν Γέο συμμετέχει στην πρωτοβουλία Καλλιτεχνικής σχολής στην απομόνωση

Οι συμμετέχοντες λοιπόν θα ποστάρουν έργα προς πώληση με ανώτερη τιμή διακόσιες λίρες (230 δολάρια). Κάθε φορά που τα έσοδά τους φτάνουν τις χίλιες λίρες (1.155 δολάρια), δεσμεύονται να αγοράσουν έργο ομότεχνού τους για διακόσιες λίρες.

Ο Μπάροους έχει δημιουργήσει και το isolation art school (καλλιτεχνική σχολή στην απομόνωση) όπου γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο σερ Κουέντιν Μπλέικ (sir Quentin Blake), ο Νάιτζελ Κουκ (Nigel Cook), Jonathan Yeo (Τζόναθαν Γέο) παραδίδουν σύντομα μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους.

Η ζωή άλλαξε, η τέχνη προσαρμόζεται.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη-Νίκος Τσάκος: Οι τούρτες-υπερπαραγωγή για τις δίδυμες κόρες και τον γιο τους

Από δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, θριαμβευτής με 350 εκατ. ευρώ στο Copa Libertadores!

Συνέλαβαν τον επιχειρηματία Άγγελο Γιαννακόπουλο των φούρνων «Χωριάτικο»: Ετρεχε με 216 χιλιόμετρα την ώρα με Lamborghini

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Error 404: Reality Not Found»: Η Άλκηστις Κυριαζοπούλου αντιπαραθέτει παιδική μνήμη και σύγχρονη κουλτούρα στη νέα της έκθεση
Χειμερινό αυγό Φαμπερζέ – Η «Μόνα Λίζα» των διακοσμητικών έσπασε κάθε ρεκόρ
Αρχάνες Κρήτης: Όταν οι Μινωίτες προστάτευαν το ανάκτορό τους
Ο τρίτος άνθρωπος – Ο συνέταιρος της Apple και ένα χαρτί συμβολαίου 4 εκατομμυρίων δολαρίων
Αθανασίου (Lamda): Τόλμη, ρίσκο, όραμα το τρίπτυχο της επιτυχίας
Βασιλικές κάλτσες από κουρτίνες – Ο Κάρολος πρωτοτυπεί και …δημοπρατεί
Ζωγραφίζοντας την τέχνη – Μια έκθεση για την σπουδαία Λίλα ντε Νόμπιλι
Όταν η Μαριάν Φέιθφουλ ήταν θρύλος του Λονδίνου – Κειμήλια σε δημοπρασία
Οδυσσέας Κυριακόπουλος: In memoriam η Τόσκα στην ΕΛΣ
Η Χρύσα Ρώμα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και δίνει ζωή στο “Βλέμμα απ’ το Περβάζι” με τον Μιχάλη Μανιάτη