ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοίνωση – απάντηση στα τελευταία δημοσιεύματα για την τύχη και τις κινήσεις της Μαρινόπουλος εξέδωσε η διοίκηση του Ομίλου. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται που πήγαν τα χρήματα τόσο από τις πωλήσεις και το lease back καταστημάτων, όσο και από τις συναλλαγές με εταιρείες στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων διαβεβαιώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, έχοντας καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση του τελικού πλάνου εξυγίανσης. Παράλληλα σημειώνεται ότι το due diligence προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η διοίκηση είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η κρισιμότητα των ημερών, καταλήγει στην ανακοίνωση της η Μαρινόπουλος, απαιτεί την πλήρη διευκρίνιση σχετικά με θέματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες υπονομεύουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Μαρινόπουλος, οφείλουμε να μην αφήσουμε αναπάντητες φήμες και εικασίες.
Ειδικότερα:
· Τα ποσά που συνδέονται με την CARREFOUR NEDERLAND B.V. που εδρεύει στην Ολλανδία, τις εταιρείες SOUTHMED INVESTMENTS LTD και CARREFOUR FINANCE με έδρα το Βέλγιο και την CARREFOUR S.A με έδρα στην Γαλλία, αποτελούν υποχρεώσεις της εταιρείας Μαρινόπουλος προς το Group Carrefour στο πλαίσιο αποχώρησης της Carrefour από την Ελληνική αγορά το 2012.
· Το Μάρτιο του 2014, υπό όρους πλήρους διαφάνειας και νομιμότητος, η Μαρινόπουλος προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων hypermarkets. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, τον Άλιμο, τη Μακεδονία και τη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.
· Κατά τον ίδιο τρόπο, το Σεπτέμβριο του 2014 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων καταστημάτων στην Κατερίνη, το Αγρίνιο, το Μαρούσι (Avenue) και στο Ίλιον και στην συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2014, προχώρησε στην πώληση τριών καταστημάτων στο Μαρούσι (Χειμάρας), το Παλαιό Φάληρο και την Λάρισα.
Τα έσοδα από την πώληση των παραπάνω ακινήτων αξιοποιήθηκαν για την αποπληρωμή μέρους των χρεών προς το τραπεζικό σύστημα καθώς και για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους προμηθευτές της.
Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές συναλλαγές ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων Εθνική Πανγαία και Helens οι οποίες, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουν ουδεμία άλλη σχέση με τη Μαρινόπουλος και τους μετόχους της.
Η Μαρινόπουλος σε πλήρη συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζές της, έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ολοκληρώνει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, με στόχο την έγκριση του τελικού πλάνου που θα επιτρέψει την συνολική και οριστική εξυγίανσή της.
Προς αυτή τη κατεύθυνση, οι τράπεζες και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τα περιουσιακά στοιχεία, τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές και τη δομή των εταιρειών της Μαρινόπουλος τα οποία και αποτελούν μέρος της αξιολογούμενης πρότασης.
Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το due diligence το οποίο προχωράει με ταχείς ρυθμούς, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η κρισιμότητα των ημερών απαιτεί την πλήρη διευκρίνιση, από την πλευρά της Μαρινόπουλος σχετικά με θέματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες υπονομεύουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες οι φοιτητές σήμερα
- Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
- Η Ρωσία επενδύει 6,2 δισ. δολάρια για τη ναυπήγηση 1.637 πλοίων και προσέλκυση 190.000 νέων στα επαγγέλματα της ναυτιλίας
- Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για τα Τέμπη – Στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ
