• Business

    Folli Follie: Σήμερα στο Πρωτοδικείο η μάχη με τους ομολογιούχους

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με ένα επιπλέον «όπλο» προσέρχεται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Folli Follie για την κρίσιμη μάχη εναντίον των δυο Ελβετών ομολογιούχων, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας «έχει στα χέρια της» κείμενο που απέστειλε σημαντική μερίδα ομολογιούχων (περίπου 27%), οι οποίοι τάσσονται κατά της επιθετικής κίνησης των συναδέλφων τους και υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κείμενο αναλύονται οι λόγοι που δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι μπορεί να βρεθεί καλύτερη λύση προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών. Το κείμενο, αναμένεται να συμπληρώσει την επιχειρηματολογία που θα «ξεδιπλώσει» το νομικό επιτελείο της Folli Follie, στην προσπάθεια να πείσει το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση πτώχευσης και να δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους που είναι σε εξέλιξη.

    Καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν πως ανάμεσα στα επιχειρήματα που θα επιστρατεύσει η Folli θα είναι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολεί σε Ελλάδα και εξωτερικό (περίπου 4.000), οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αλλά και τα φορολογικά έσοδα που συνεχίζουν να «μπαίνουν» στα κρατικά ταμεία από τη λειτουργία της εταιρείας.

    Κύκλοι προσκείμενοι στην Folli επισημαίνουν πως η εταιρεία έχει προετοιμαστεί για τη σημερινή δικαστική μάχη, και επαναλαμβάνουν πως παρ’ ότι κανείς δεν μπορεί προεξοφλήσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα επιθυμούσαν να απορριφθεί η αίτηση πτώχευσης, διότι διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ομολογιούχους για την εξεύρεση λύσης, που θα διασφαλίζει το μέλλον της εταιρείας.

    Να σημειωθεί ότι οι δυο Ελβετοί ομολογιούχοι κατέχουν αθροιστικά ομόλογα αξίας περίπου 4 εκατ. Ευρώ, ήτοι μόλις 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ