ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εφαρμογή τίθεται την προσεχή Πέμπτη η κυβερνητική δέσμευση για χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων, απ’ ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.
Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.
Το μέτρο, αφορά σε πρώτη φάση τους ογκολογικούς ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις κλινικές της Αττικής, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και στην περιφέρεια.
Σήμερα οι ογκολογικοί ασθενείς παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως το φάρμακό τους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και το προσκομίζουν στην ιδιωτική κλινική προκειμένου να τους χορηγηθεί.
Στο εξής, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν απευθείας τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να τα προμηθευτούν.
Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.
Εντούτοις, προηγουμένως απαιτείται να έχουν συμπληρώσει ειδικό έντυπο του ΕΟΠΥΥ, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους σε ΚΕΠ, ώστε να μπορούν οι κλινικές να παραλάβουν το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του Οργανισμού.
Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά στην αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω ΦΥΚ πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή ΦΥΚ κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.
Περισσότερες πληροφορίες θα δώσουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.